Turgåere nyter godværet på Huk på Bygdøy onsdag i romjulen. Til helgen blir det mildvær, og skal du ut på skitur kan det fort minne om påsken.

Slik ser helgeværet ut: Påskeføre i marka og brodde-anbefaling 

Den siste måneden har det vært opp mot åtte varmegrader på det meste, men det har også vært kjølige perioder. Til helgen tror meteorologene at det blir på sitt mildeste. Men strøsand og brodder er fortsatt å anbefale.

Publisert

Tidligere denne uken kunne Meteorologisk institutt melde om ni grader og sol på lørdag, og sa at det på et vis ville bli påskevær i Oslo.

Men nå som helgen er her, ser værmeldingen noe annerledes ut. 

– Å kalle det påskevær er å ta litt hardt i, sier vakthavende meteorolog Espen Biseth Granan ved Meteorologisk institutt til VårtOslo, fredag.

Skal synke igjen til uka

Det blir ikke så mye som ni plussgrader til helgen likevel, men det blir absolutt mildvær, før temperaturen synker nedover igjen til uka, sier Granan.

– De siste 30 dagene har det vært opp mot syv til åtte grader på det meste, med noen kjølige perioder. Det er nok på sitt mildeste nå. Så skal temperaturen synke igjen til uka. Det vil nok starte så smått allerede på søndag. 

På lørdag formiddag vil sola skinne over Oslo, i motsetning til de siste dagene som har vært overskyet. 

– Videre i helgen blir det skiftende skydekke men noen spredte byger, sier Granan videre. 

Påskeføre lørdag - skareføre søndag

Men med lørdagens mildvær kommer ikke glatta til å forsvinne helt. Meteorolog Per Egil Haga forteller at strøsand og brodder er oppskriften på en trygg helg for oslofolk.

– Med mildværet vil det enkelte steder være vann over islagt bakke. Når dette så fryser i løpet av søndag vil det fortsatt være isholke, som vil gi utfordringer. Så det er brodder som er å anbefale om man er utrygg på beina. 

Men selv om det ikke blir påskevær helt enda, vil det kanskje minne en smule mer om påske i marka på lørdagen, sier Haga.

– Akkurat nå er det mildt i marka. Temperaturen på Tryvann, som ligger 514 meter over havet, er på én varmegrad fredag ettermiddag. Det blir mildt også i morgen, og da vil det kanskje minne om påskeføre ved at det blir klisterføre.

– Mens på søndag kan det se ut til å fryse til og falle til under null i marka. Det kan gi noe mer skareføre, sier Haga videre. 

Powered by Labrador CMS