Administrerende direktør i Unibuss Øystein Svendsen (til v), byråd for miljø og samferdsel Lan Marie Nguyen Berg og plandirektør i Ruter, Snorre Lægran
Administrerende direktør i Unibuss Øystein Svendsen (til v), byråd for miljø og samferdsel Lan Marie Nguyen Berg og plandirektør i Ruter, Snorre Lægran, ønsker de første elbussene velkommen til miljøhovedstaden i mars 2020.

Kollektivkaoset: Direktøren for Unibuss går av

Direktør Øystein Svendsen slutter etter eget ønske. Nå overtar en annen toppleder rollen for busselskapet, som kjører de fleste rutene i Oslo.

Publisert

– Styret er svært fornøyd med at Atle Rønning har takket ja til rollen som konstituert administrerende direktør i Unibuss. Atle har lang fartstid i bransjen, og har levert solide resultater. Vi mener han er rett person til å overta ansvaret for Unibuss i en krevende tid med store ambisjoner for elektrifisering av bussparken, sier styreleder i Unibuss, Birte Sjule, i en pressemelding.

Direktør Øystein Svendsen er førstemann til å gå av i forbindelse med busskaoset i byen.
Direktør Øystein Svendsen er førstemann til å gå av i forbindelse med busskaoset i byen.

Atle Rønning overtar etter Øystein Svendsen, som slutter etter eget ønske. Rønning har hatt rollen som kommersiell direktør i Unibuss siden januar i år. Før det har han blant annet vært direktør i Norgesbuss.

Verdensledende

Den 14. januar innrømmet Unibuss at de nye elbussene fungerer dårligere enn forventet.

– Oslo har kommet langt med elektrifisering på kort tid, og er verdensledende innen miljøvennlig passasjertrafikk. Men vi må erkjenne at ny teknologi har ført med seg en rekke utfordringer. Nå må alle involverte parter bidra gjennom et godt og tett samarbeid, slik at vi løser utfordringene vi har sett i vinter, sier Rønning.

Atle Rønning
Atle Rønning har hatt rollen som kommersiell direktør i Unibuss siden januar i år. Nå konstitueres han som øverste sjef for landets største busselskap.

Rønning tiltrer stillingen som konstituert adm. direktør i Unibuss med umiddelbar virkning. 

Unibuss er et datterselskap av Sporveien.

Powered by Labrador CMS