Oslo Høyre fortsetter presset mot Inga Marte Thorkildsen i forbindelse med pengebruken i utdanningsetaten.

Høyre og KrF varsler oppgjør mot skolebyråden i Oslo

Høyre i Oslo mener byråd Inga Marte Thorkildsen (SV) prøver å lure seg unna sitt ansvar som skolebyråd i saken om lønnsveksten i utdanningsetaten.

Publisert

Nå krever Høyres Øystein Sundelin at byrådsleder Raymond Johansen (Ap) skal svare for byrådets håndtering av opplysningene om konsulentbruk og lønnsvekst i utdanningsetaten, som Dagbladet har avslørt.

– Dette blir tema i neste spørretime i bystyret, det kan jeg love, sier Sundelin til Dagbladet. Han sier at Johansen kommer til å «bli svimmel av all slalåmkjøringa til Inga Marte Thorkildsen».

Dagbladet har avslørt at Utdanningsetaten har brukt millioner på konsulenter, hodejegere, amerikansk ledercoaching og på å heve lønnen til direktørene i etaten, samtidig som de har bedt lærerne om å vise moderasjon.

Uvettig pengebruk

Det Sundelin blant annet reagerer på, er at Thorkildsen, etter først ha avskrevet seg ansvaret i bystyret, har gått langt i å refse utdanningsdirektør Marte Gerhardsen.

Også KrFs Espen Andreas Hasle varsler et oppgjør mot Thorkildsen, og sier til avisen at det handler om tilliten til både Utdanningsetaten og Inga Marte Thorkildsen som byråd.

Thorkildsen har ikke kommentert utspillet overfor Dagbladet.

PS: Denne saken har du fått lese gratis. Vi håper at du syntes den var bra. Vi lever av og for oslofolk. Tegn et abonnement, slik at vi kan fortsette å lage god journalistikk som engasjerer og rører deg, der du lever. Til deg som allerede abonnerer, tusen takk.

Powered by Labrador CMS