Oslo 20220626. Justisminister Emilie Enger Mehl (Sp) kommer til sørgegudstjenesten i Oslo domkirke etter angrepet i Oslo natt til lørdag. To personer ble drept og 21 personer skadet da en mann løsnet skudd mot utesteder i Oslo sentrum.
Justisminister Emilie Enger Mehl (Sp), her på vei inn til sørgegudstjenesten etter Oslo-skytingen 25. juni i fjor, er tydelig på at evalueringsrapporten som kommer torsdag, trolig ikke vil besvare alle spørsmål om hendelsen. – Det vil ta tid før vi har hele bildet, sier hun.

Mehl mener fortsatt det var riktig å avlyse Pride-markering

Justisminister Emilie Enger Mehl (Sp) står fortsatt for at det var riktig å avlyse støttemarkeringen etter skytingen i Oslo i juni i fjor.

Publisert

Evalueringsutvalget mente avlysningen var i strid med retten til forsamlingsfrihet.

Da hun redegjorde for Stortinget onsdag, viste Mehl til at både statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) og hun selv den gang støttet beslutningen om å avlyse.

– Både han og jeg stilte oss bak, og vi stiller oss fortsatt bak det. Det var et stort alvor over den dagen, med knapt med tid og flere mulige trusselaktører man ikke hadde kontroll på, sa Emilie Enger Mehl.

– Samtidig er det viktig å gjøre vurderinger av det utvalget peker på, sa hun.

Powered by Labrador CMS