DEBATT

Inger Thorbjørnsen og solceller på rådhustaket
– Vi får høre at Oslo var den eneste storbyen i verden som kuttet utslipp. Hvordan måles dette? Og når ingen andre gjør det, hva er da vitsen? spør Inger Thorbjørnsen, fra Industri- og næringspartiet.

– Vi i Industri- og Næringspartiet er ikke klimafornektere

Vi ser at klima er i endring, men tar ikke stilling til hvor mye som er menneskeskapt. Vi får høre at Oslo var den eneste storbyen i verden som kuttet utslipp. Hvordan måles dette og hva er vitsen?

Publisert

Jeg sitter med Emanuel Smáris innlegg i VårtOslo, hvor han sier: «Når alternativet er et Høyre som vil samarbeide med klimafornekterne i Industri- og Næringspartiet, blir valget veldig lett for oss som er opptatt av klima».

Dette er en noe underlig påstand og kan ikke stå uimotsagt.

Det er gledelig, som Smári peker på, at man har fått til lavere priser for kollektivreiser. Vi i Oslo INP har blant annet følgende i vårt program: «Uføre og barn opp til 16 år skal vederlagsfritt få benytte kommunens kollektivtilbud, og INP ønsker generelt å senke prisene.»

Ikke klimafornektere

Vi i INP er ikke klimafornektere. Vi ser at klima er i endring, men tar ikke stilling til hvor mye som er menneskeskapt.

Smári skriver videre at Oslo var den eneste storbyen i verden som kuttet utslipp. Hvordan måles dette? Og når ingen andre gjør det, hva er da vitsen? Oslo er ikke et lukket rom.

Hvis vi tar med norsk skog i vårt klimaregnskap, som alle andre land gjør i sitt regnskap, er Norges klimamål mer enn nådd. Dette er altså bare symbolpolitikk.

Vi har mange oppgaver som er viktige å ta tak i når vi skal vurdere FNs bærekraftsmål. Et av dem er reduksjon og forhåpentligvis avskaffelse av fattigdom – og den har jo økt på Arbeiderpartiets vakt.

Med livet som innsats

Et annet viktig mål bør være at Oslo skal være en inkluderende by for alle. Det er den ikke i dag: På grunn av alle syklende på fortauene og i gågatene er det med livet som innsats å være gående, ikke minst hvis du er handicappet, har med barnevogn, er svaksynt eller blind. Det er ikke bare å skvette unna når et sykkelstyre treffer. Her er det mye å ta tak i.

Jeg vil oppfordre alle velgere til å lese Oslo INPs program og selv gjøre seg opp sin egen mening.

Vi ønsker en levende og pulserende by med handel, noe som krever regulert ferdsel og fremkommelighet, også for bilene og turistene. Vi vil ha en åpen og inkluderende by for alle.

Powered by Labrador CMS