Politiet: Elsparkesykler har blokkert for utrykningskjøretøyer

Elsparkesykler har flere ganger blokkert veier og gangfelt for politiet og ambulansene, ifølge politiet i Oslo.

Publisert

– De har flere ganger blokkert veier og gangfelt som vi og ambulanser bruker som utrykningsvei, blant annet rundt Sentrum scene, skriver politiet i en epost til Oslo kommune, som Dagsavisen har fått innsyn i.

Frank Halse, leder av seksjon for trafikk- og sjøtjenesten i Oslo politidistrikt, bekrefter at de tidvis har hatt utfordringer med fremkommelighet både for politipatruljene og andre nødetaters utrykningskjøretøyer på grunn av feilparkerte sparkesykler.

– Vi har samtidig mottatt mye klager i forbindelse med dette fra befolkningen, sier Halse.

Rydder bort elsparkesyklene

Denne uka har kommunene og utleierne av elsparkesykler vært i møter med samferdselsminister Knut Arild Hareide (KrF). Fredag ble det klart at aktørene i Oslo selv har tatt initiativ og vil innføre strakstiltak fortløpende i hovedstaden for å bedre parkerings- og sikkerhetssituasjonen.

De innfører blant annet felles patruljer som skal rydde bort feilparkerte elsparkesykler, felles kartløsning med soner for saktekjøring og ikke-parkering og hastighetsbegrensninger på enkelte tidspunkt på døgnet.

Problemstillingene knyttet til elsparkesykler er planlagt som et tema på agendaen til det kommende politirådet 19. august, opplyser politiet til Dagsavisen.

Powered by Labrador CMS