Erlend Wiborg ønsker konsekvenser for utenlandske aktivister som bryter loven.

I kjølvannet av Fosen-demonstrasjonene: Frp vil utvise Greta Thunberg og andre aktivister fra utlandet

Fremskrittspartiets innvandringspolitiske talsperson Erlend Wiborg har fredag foreslått å kaste ut og gi innreiseforbud til alle aktivister som bryter loven.

Publisert

Forslaget kommer i forbindelse med at Wiborg i et spørsmål til justisminister Emilie Enger Mehl (Sp) i Stortinget.

– Vi er ikke tjent med at utenlandske yrkesdemonstranter får komme tilbake til Norge, dersom de fra før har begått ulovligheter. Justisdepartementet har adgang til å instruere politiet i saker som dette, og jeg ønsker å vite om justisminister Mehl vil benytte den muligheten, sier Wiborg.

Han ønsker demonstrantene velkommen til å bruke ytringsfriheten sin, men mener at hvis de bryter våre lover og forsøker å hindre myndighetens virke, bør politiet utvise dem og dem innreiseforbud.

- Frp skjønner lite

Aktivist og musiker Ella Marie Hætta Isaksen har derimot lite til overs for forslaget.

– Frp skjønner åpenbart lite av historien til det samiske folk, sier Hætta Isaksen til NTB.

Hun påpeker at de er én nasjon, som bor i fire land: Norge, Sverige, Finland og Russland.

– Foreslår virkelig Frp å nekte våre egne søstre og brødre å komme til Oslo for å kjempe for vår felles kulturarv? Det er jo fullstendig forkastelig, sier Hætta Isaksen.

Fredag blokkerte Fosen-demonstrantene inngangen til elleve departementer i Oslo sentrum og måtte etter hvert bæres bort fra politiet da de ikke ville fjerne seg. Blant de som demonstrerte var den svenske aktivisten Greta Thunberg.

Powered by Labrador CMS