Elise Hagelund Gravdahl (30) er på festivalen Tons of Rock denne helgen. Hun er redd for at drapene ved skeive stedet London pub natt til lørdag påvirker både mennesker med muslimsk bakgrunn og det skeive fellesskapet.

— Jeg er redd for at det skal føre til hat mot to samfunn siden gjerningsmannen ikke er etnisk norsk

Elise Hagelund Gravdahl (30) er på Tons of Rock denne helgen og er sjokkert over det som skjedde natt til lørdag. Hun er redd for at hendelsen påvirker både mennesker med muslimsk bakgrunn og de skeive.

Publisert

Elise Hagelund Gravdahl var trygt hjemme fra byen da det utenkelige skjedde utenfor det skeive puben London pub natt til lørdag.

— Jeg føler for de som er direkte påvirket, sier hun.

Idag har bandet Wig Wam hatt ett minutts stillhet , og Elise sier at hun aldri har opplevd noe lignende.

— Jeg har vært mye på konserter, men dette er første gang det har vært helt stille blant et så stort publikum, sier hun.

— Viktig å fokusere på at det er én person

Elise er redd for at dette skal påvirke to minoritetsgrupper i det norske samfunnet.

— Jeg er redd for at det skal føre til hat mot to samfunn siden gjerningsmannen ikke er etnisk norsk. Synd at én person skal ødelegge for alle. Det er viktig å fokusere på at dette er én person så ingen peker fingre mot en hel samfunnsgruppe, sier hun, og legge til at hun synes det har vært ekstra mye hat mot Pride i år.

Hun føler seg trygg her på festivalen og føler ikke at Tons of Rock-festivalen er utsatt på noen måte.

— Det er mye politi her, og jeg har lagt merke til at det også er ekstra mye prideflagg her i år, sier hun.

Utrolig viktig at festivalen kan gå som den skal og jeg føler meg trygg her, sier Kolbjørn Kverne.

— Jeg føler meg trygg her

Kolbjørn Kverme (29) var i sentrum da skytingen som drepte to og skadet 22 skjedde ved det skeive stedet London pub natt til lørdag. Men har var en stykke fra åstedet.

Han er glad festivalen kunne fortsette som den skulle:

— Jeg føler det er utrolig støttende å være her. Dette miljøet er så utrolig åpent, du kan være bi, homo eller whatever men det betyr absolutt ingenting! Utrolig viktig at festivalen kan gå som den skal og jeg føler meg trygg her, sier han.

Leif Munkelien starta organisasjonen Metalheads Against Bullying som har medlemmer fra over 82 land på Facebook.

— De kommer for å si takk for arbeidet

Leif Munkelien (51) startet organisasjonen Metalheads Against Bullying, som har medlemmer fra over 82 land på Facebook. De har solgt pridearmbånd på festivalen, men i dag ble det fort utsolgt.

— Det er helt insane mye mennesker som har kommet innom i dag. De kommer for å kjøpe armbånd eller si hei og takk for arbeidet. Vi har solgt cirka 600 armbånd i løpet av festivalen og over halvparten av dem ble solgt i dag, sier Munkelien.

Disse båndene har vært enkle å selge på dagens Tons of Rock.
Tons of Rock markerte tragedien natt til lørdag på mange ulike måter. Dette var en av dem.
Powered by Labrador CMS