Finansbyråd Einar Wilhelmsen (MDG) i Oslo er misfornøyd med regjeringens forslag til revidert nasjonalbudsjett.

Finansbyråd i Oslo om manglende koronakompensasjon: – Håpløst

Oslos finansbyråd, Einar Wilhelmsen (MDG), er skuffet over manglende koronakompensasjon i budsjettet. – Hvor blir det av pengene vi ble lovet? spør han.

Publisert

Oslo kommune mangler 850 millioner for å være kompensert for fjoråret, sier Einar Wilhelmsen etter at regjeringen har lagt fram sitt reviderte nasjonalbudsjett.

– Noe som er enda mer graverende, er at regjeringen ikke kommer med noen klare signaler om hva vi og alle andre kommuner kan forvente i koronakompensasjon for 2022, sier Wilhelmsen.

Må vente og vente

Også kommunenes organisasjon, KS, kritiserer regjeringen for løftebrudd om koronakompensasjon.

I budsjettforslaget viser regjeringen til at arbeidsgruppen som skal vurdere kommunenes koronautgifter, skal ha ferdig sin rapport 1. september. Først i desember får kommunene vite hva de får i kompensasjon.

Setter oss i håpløs situasjon

– Det setter oss i en helt håpløs situasjon som gjør at vi må skyve på våre satsinger for å dekke koronakostnader, som vi igjen og igjen har blitt lovet at skal bli dekket av staten, sier Wilhelmsen.

Finansminister Trygve Slagsvold Vedum har tidligere sagt til NTB at kommunene kommer godt ut av det, og viser til kommunalministeren for mer detaljert svar.

Powered by Labrador CMS