Det var i helgen uroligheter i Bergen sentrum i forbindelse med motdemonstrasjoner mot at Eritreisk forening i Hordaland skulle markere begynnelsen av frigjøringskrigen mot Etiopia. Den eritreiske forening i Oslo og Omegn tar avstand fra opptøyene.

Det eritreiske miljøet i Oslo sier opptøyene i Bergen var uakseptable

Det norsk-eritreiske miljøet i Oslo fordømmer opptøyene som fant sted i Bergen forrige helg. Samtidig retter de kritikk mot norske medier.

Publisert

«Ja, opptøyene i Bergen er uakseptable. Sånt skal vi ikke ha noe sted. Vi ønsker også å takke politiet, som sikret at barn og voksne etter hvert kunne samles og feire i fred og ro. Ytringsfrihet og forsamlingsfrihet er et av våre fundamentale prinsipper i Norge», skriver Den eritreiske forening i Oslo og Omegn i en pressemelding.

Kritikk mot norske medier

«Vold og terrorhandlinger skal ikke seire over disse prinsippene, og norske myndigheter må sørge for at disse rettighetene ivaretas, uavhengig av etnisitet og bakgrunn», skriver de videre.

Samtidig retter de kritikk mot norske medier, som de mener forsøker å unnskylde opptøyene ved å skrive side opp og side ned om den politiske situasjonen i Eritrea.

«Ser dere ikke at dere oppfordrer til mer vold i Norge. Mediene omtaler opptøyene som et oppgjør mellom eritreere, men stiller ikke spørsmål ved hvorfor denne voldelige gruppen ikke bærer det eritreiske flagget», skriver de.

Store politistyrker i gatene

Det var lørdag forrige helg at det oppsto opptøyer da motdemonstranter dukket opp ved et eritreisk arrangement i Bergen sentrum. Store politistyrker med skjold og visir var ute i gatene, og deler av sentrum ble sperret av. Motdemonstrasjonene var ikke varslet, slik selve festen var.

Konflikten bunner i ulik forståelse av regimet i Eritrea. Landet, som er et av verdens mest autoritære land, markerer 30-årsdagen for landets uavhengighet. Regimemotstandere ser markeringen som en støtte til regimet.

Arrangørene i Bergen har tidligere blitt anklaget for å ha støttet dagens regime, noe de har benektet overfor Bergens Tidende.

Powered by Labrador CMS