Islam Net sier de har god dialog med plan- og bygningsetaten, men legger ikke skjul på bekymringene de har for den videre prosessen.

Islam Net får åpne forsamlingslokale i Groruddalen

Den muslimske organisasjonen Islam Net har fått klarsignal fra plan- og bygningsetaten i Oslo til å åpne forsamlingshus i Groruddalen, melder Vårt Land.

Publisert

Presisering kl. 20:42: Plan- og bygningsetaten opplyser til NTB at de ikke har snudd eller gitt tillatelse til moské, men forsamlingshus. Saken er derfor skrevet om.

Etaten bekrefter overfor avisa at de kan gjøre det uten å søke kommunen om bruksendring.

– Vi har hatt god dialog med plan- og bygningsetaten og er takknemlige for at de har snudd i sin vurdering, skriver leder Fahad Qureshi i Islam Net til Vårt Land.

Overfor NTB avviser plan- og bygningsetaten at de har snudd i saken, og at de har gitt tillatelse til moské, som Vårt Land har meldt.

– Vi har ikke snudd, og vi har ikke godkjent moské. Det har ikke vært saken hos oss. Vi har bekreftet overfor Vårt Land at den aktuelle adressen er godkjent til formål som blant annet forsamling, lager og skytebane, skriver kommunikasjonsdirektør Kjetil Bjørnsrud i etaten i en epost til NTB.

Kjøpte eiendom til 63 millioner

Fahad Qureshi er takknemlig for at etaten snudde i vurderingen.

Det var Filter Nyheter som i 2021 kunne rapportere om at organisasjonen hadde kjøpt en eiendom til 63 millioner kroner i Groruddalen. 

Siden den gang har organisasjonen pusset opp bygningen, men har møtt motstand hos plan- og bygningsetaten, som inntil nå har ment at de må søke bruksendring.

På sikt håper de å få lov til å utvide bygningsmassen med et tilbygg rundt eksisterende bygg.

– Vi er bekymret

– Det er imidlertid ikke til å legge skjul på at vår sak har vært eksponert for stort politisk press. Vi er bekymret for den videre saksprosessen knyttet til utbygging av eiendommen, sier Qureshi.

Islam Net ble etablert i 2008 og er en muslimsk ungdomsbevegelse med en salafistisk orientering. Salafisme er en bokstavtro, puritansk korantolkning innenfor sunniislam.

Powered by Labrador CMS