Vålerengas Dejana Stefanovic ble matchvinner borte mot Rosenborg i kvinnenes toppserie lørdag.

Vålerenga avgjorde «sølvduellen» mot Rosenborg

Vålerenga tok sin annen strake seier over Rosenborg med 1-0 og avgjorde duellen om det som sannsynlig kan bli seriesølv i Toppserien. Seieren betyr også et langt steg mot mulig mesterligaspill neste sesong.

Publisert

Håpet om å ta igjen serieleder Brann er derimot fortsatt til stede for Vålerenga. Hadde det blitt poengtap til begge lagene lørdag, kunne Brann få muligheten til å avgjøre serien med seier over Stabæk søndag.

Rosenborg hadde 0-2-tapet fra to uker siden å revansjere, men et godt defensivt organisert Vålerenga slapp aldri hjemmelag helt til.

Kunne blitt tomålsscorer

– Det var sykt deilig. Vi har jobbet hardt for poengene i begge disse kampene. Det var høy temperatur og mange dueller, sa Vålerenga-spissen Karina Sævik til Direktesport etter kampen.

Kampen om seriesølvet gjelder også om få kvalifiseringsplassen i neste års mesterliga.

Dejana Stefanovic headet gjestene i ledelsen på en corner etter et kvarter. Hun kunne økt til 2-0 kvarteret før slutt, men bommet på straffen etter at Thea Bjelde var blitt felt av Lene Christensen.

– Vi blir litt for stresset, og de får energi når de tar ledelsen. Det blir en litt for rotete kamp fra vår side, sa RBK-trener Steinar Lein.

Powered by Labrador CMS