Har fortsatt ikke fått pengene Oslo kommune lovet ham: — Det er skammelig, og ikke så mye mer å si om den saken, sier Clemens Saers
Har fortsatt ikke fått pengene Oslo kommune lovet ham: — Det er skammelig, og ikke så mye mer å si om den saken, sier Clemens Saers

Den voldsutsatte læreren Clemens Saers ble lovet erstatning fra Oslo kommune. Fem måneder senere venter han fortsatt på pengene

Den voldsutsatt læreren Clemens Saers ble i april lovet 350.000 kroner i erstatning og en beklagelse fra Oslo kommune. Fem måneder senere venter han fortsatt. — Det er skammelig, sier Saers.

Publisert

Læreren Clemens Saers ble arbeidsufør etter at han i 2014 ble angrepet av en elev mens han underviste på Oslo Handelsgymnasium.

Eleven ble dømt til seks måneders fengsel, skriver Dagsavisen.

Har heller ikke fått beklagelse

Saers gikk til søksmål mot Oslo kommune for manglende risikovurdering av eleven, samt at lærerne ikke var informert om elevens voldshistorikk.

I april i år bestemte bystyret at Saers skulle få 350.000 kroner i erstatning, samt en beklagelse fra Oslo kommune for måten hans arbeidsgiver har taklet saken på.

Men verken penger eller beklagelse har den voldsutsatte læreren sett noe til, til tross for at han har purret skriftlig til byrådslederen.

Utdanningsetaten: Betaler ham snart

— Det er skammelig, og ikke så mye mer å si om den saken, sier Saers til avisen.

Kommunen opplyser at Saers skal få den skriftlige beklagelsen fra Oslo kommune, mens utdanningsetaten opplyser at de 1. september fikk i oppdrag å utbetale pengene – og at dette vil gjøres snart.

Powered by Labrador CMS