Mest lest
Her kan du melde deg på VårtOslo sitt nyhetsbrev.
Vennligst fyllt ut skjemaet på denne siden for å motta gratis nyhetsbrev fra oss.
Daglig leder Per Christian Rålm i Matsentralen Norge sier til Dagen at det er snakk om en dobling i etterspørselen siden da.
Pågangen har bidratt til at det i perioder har vært vanskelig å skaffe tilstrekkelig med mat inn til sentralene.
– Den voldsomme pågangen er ventet å øke i november og desember. Vi har stått i et konstant trykk siden dette eksploderte for alvor i fjor høst, sier Rålm til avisen.
– Når vi går inn i advent- og juletiden, setter vi alle krefter inn for å hjelpe så mange som mulig. Det er ekstra krevende å ha presset økonomi på den tiden av året, sier han.
Daglig leder Christiano Aubert ved Matsentralen i Oslo sier at de så langt i år har delt ut 1.850 tonn med mat gjennom de frivillige organisasjonen.
Han forteller at det tidvis kan være glissent med mat på lagrene og i kjølerommene på sentralen i hovedstaden og at behovet rett og slett større enn dem man klarer å dekke.
– Det varierer selvsagt en del fra dag til dag hvor mye eller lite vi har inne, men det er alltid en evig kamp med å få inn nok og ikke minst næringsrik mat, sier Aubert.