Baitun Nasr-moskéen i Søren Bulls vei åpner dørene for å arrangere et fredsarrangement førstkommende torsdag.

Moské på Furuset inviterer til fredsarrangement: – Formål å bringe folk sammen på tvers av religion og nasjonalitet

Ahmadiyya Muslimsk Trossamfunn inviterer til fredsdialog i tilknytning til konflikten mellom Israel og Hamas.

Publisert

Det opplyser trossamfunnet selv i en pressemelding mandag. Det er i Baitun Nasr-moskéen i Søren Bulls vei på Furuset arrangementet finner sted førstkommende torsdag, den 16. november.

Her skal blant andre prest Halvor Berg, biskop Kari Mangrud Alvsvåg og Jamil Khalayli fra Den Palestinsk-Norske Forening i Norge (DPNF) holde innlegg.

«Formålet med arrangementet er å bringe folk sammen på tvers av religion og nasjonalitet for å oppfordre til fred gjennom dialog», opplyser Ahmadiyya Muslimsk Trossamfunn selv.

Baitun Nasr-moskéen på Furuset har flere ganger åpnet dørene for alle med ønske om nettopp åpenhet. Her, i 2015, møtte mange opp til omvisning og seminar da menigheten ville vise åpenhet rundt islam i kjølvannet av terroranslagene i Paris som ekstremistgruppen Den islamske stat (IS) sto bak.

«Ahmadiyya Muslimsk Trossamfunn fordømmer på det sterkeste drapet på uskyldige sivile på begge sider i krigen mellom Hamas og Israel, og utrykker frykt for at situasjonen vil fortsette å eskalere ut av kontroll. Vi oppfordrer derfor til øyeblikkelig våpenhvile og at det åpnes for umiddelbar humanitær hjelp til alle som trenger det», heter det videre.

Slik ser Ahmadiyya Muslimsk Trossamfunns egen plakat for arrangementet ut.

Arrangementet føyer seg i rekken av tilsvarende event verden over under banneret #VoicesForPeace, påpeker arrangøren selv.

Powered by Labrador CMS