Olav Thon vil ikke ha noe av at en Hamar-restaurant kaller seg nesten det samme som eiendomsinvestorens Gjestgiveri i Grensen ved Stortorget i Oslo. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Olav Thon saksøker Hamar-restaurant: — Navn og logo tatt fra Stortorvets Gjæstgiveri i Grensen

� Stortorv finnes i mange norske byer, og gjestgiveri er en helt ordinær betegnelse for serveringsvirksomhet, sier Hamar-restaurantens advokat som svar på Olav Thons søksmål.

Publisert

Olav Thon saksøker restauranten Stortorvet Gjestgiveri på Hamar, fordi han mener eierne har kopiert både navn og logo fra spisestedet den 95 år gamle eiendomsinvestoren eier i GrensenOslo.

– Thon mener at restauranten har tatt både navn og logo fra restauranten i Oslo. Spørsmålet i saken er dermed retten til navn og logo, sier advokatChristian J. Aubert til E24.

Forskjellig stavemåte

Aubert hevder at Stortorvets Gjæstgiveri i Grensen i Oslo oppsto rundt år 1700 og at det derfor har oppnådd beskyttelse og enerett etter varemerkeloven. Navnet er samtidig registrert i Patentstyret for industrielt rettsvern.

� Stortorv finnes i mange norske byer, og gjestgiveri er en helt ordinær betegnelse for serveringsvirksomhet, sier advokat Terje L. Michaelsen som svar på søksmålet fra Olav Thon. Foto: Morten Holm / scanpix

Restauranten i Oslo skrives med Stortorvets Gjæstgiveri med en «s» og «æ», mens på Hamar skriver de Stortorvet Gjestgiveri uten «s» og med «e».

Selskapet som står bak restauranten på Hamar, Madriku AS, mener at ordlyden er beskrivende, og at det derfor ikke kan registreres i Patentstyret.

– Stortorv finnes i mange norske byer, og gjestgiveri er en helt ordinær betegnelse for serveringsvirksomhet, sier advokat Terje L. Michaelsen til E24.

Partene møtes i retten i begynnelsen av februar.

Powered by Labrador CMS