Kulturminister Trine Skei Grande bidrar med 2,5 millioner til utrustning av Vega Scenes fem saler slik at kulturhuset kan åpne 1. november som planlagt. Foto: Morten Lauveng Jørgensen

Kulturministeren sikrer at Vega Scene står ferdig 1. november

2,5 millioner kroner manglet for at Vega Scene kunne stå ferdig til planlagt åpning i høst. Nå bevilger kulturminister Trine Skei Grande (V) pengene ved hjelp av statlige spillemidler.

Publisert

1. november i fjor la byråd for idrett, kultur og frivillighet, Rina Mariann Hansen (Ap), ned grunnsteinen for Oslos nye kulturstorstue Vega Scene. I det nye bygget skal film- og teaterlivet i hovedstaden dele lokaler og skape et nytt og innovativt kulturtilbud for byens innbyggere.

Grunnet pengemangel var det usikkert om bygget kunne stå ferdig til høstens lovede åpning. Ved å øremerke 2,5 millioner fra statlige spillemidler til ferdigstillese av prosjektet, sørger regjeringen for at kulturhuset vil kunne åpne sine dører på dagen et år etter grunnstensnedleggelsen.

— Dette er et veldig spennende prosjekt som Venstre var med på å starte opp når vi satt med byrådet i Oslo. Derfor er et viktig for meg å sikre at prosjektet blir fullført som planlagt, sier kulturminister Trine Skei Grande (V) til VårtOslo.

Kulturelt nybrottsarbeid

Kulturministeren ser frem til å få oppleve en helt ny type kulturtilbud midt i Oslo.

— Det som skjer rundt Vega Scene er et kulturelt nybrottsarbeid. Her skal det utvikles et lavterskel kulturtilbud som vil stå i kontrast til mye av det en ser av kommersiell kultur i dag, sier kulturministeren.

Kulturminister Trine Skei Grande ser fram åpningen av Vega Scene. Her nyter hun utsikten sammen med daglig leder Unnur Sande (bak) og Venstres tidligere kulturbyråd i Oslo og nå bystyrerepresentant, Hallstein Bjercke. Foto: Morten Lauveng Jørgensen

Kulturministeren går også inn for å styrke den statlige støtteordningen til landets kulturhus i vedtaket om å bevilge penger som ble gjort i dagens statsråd.

— Dette er en ordning som gradvis har blitt mindre og mindre over flere år. Dette ønsker vi nå å gjøre noe med, sier hun.

LES OGSÅ: – De færreste skjønner egentlig hvor stor Vega Scene blir. I norsk sammenheng blir dette unikt

Vega Scene: — Nå er vi i mål

Daglig leder ved Vega Scene, Unnur Sande, er svært godt fornøyd med gavmildheten fra regjeringen. De 2,5 millionene fra regjeringen sikrer at alle de fem salene i kulturhuset blir utrustet med alt de trenger av utstyr.

— Dette var veldig gode nyheter. Nå er vi endelig i mål med finansieringen og kan begynne å fokusere på det å utvikle en organisasjon og et produkt, sier Sande.

Slik skal kulturhuset Vega Scene bli når det står ferdig 1. november. Illustrasjon: Asplan Viak

Den daglige lederen er svært glad for all hjelp og støtte prosjektet har fått fra private, Oslo kommune og nå staten for å få prosjektet i havn.

— Nå er vi i ferd med å kunne ferdigstille bygget både på tid og budsjett. Ting kan enda skje som gjør at åpningen vil bli noe utsatt, men slik det ser ut nå vil vi komme i mål som planlagt, sier Sande.

Byggeprosjektet har en kostnadsramme på 90 millioner kroner.

Powered by Labrador CMS