Vålerenga-damene fikk sølv i årets serie. Nå er Champions League neste utfordring: Foto: Jens August Dalsegg / Vålerenga fotball

For andre gang i historien, skal Vålerenga-jentene kjempe om kongepokalen i cupfinalen

Vålerengas fotballjenter er klare for å ta skalpen til erkerival Lillestrøm i lørdagens cupfinale. � Ingen ting er så jævlig som å tape en cupfinale, sier venstreback Ingrid Søndenå.

Publisert

Regnet pøser ned over hovedstaden. På Intility arena er Vålerengas fotballjenter i ferd med å foreta de siste forberedelsene til lørdagens cupfinale mot erkerivalen Lillestrøm.

Det skjer for andre gang i klubbens historie. Den første tapte de mot Avaldsnes i 2017. Nok en gang er østkantjentene klare for det gjeveste oppgjøret i norsk damefotball.

Og ikke bare det. På motsatt banehalvdel når kampen blåses igang, ute på Fornebulandet, står erkerival LSK Kvinner.

Vålerenga-jentene Ingrid Søndenå (t.v) og Tina Dalgård håper på revansje for det bitre cupfinaletapet mot Avaldsnes i 2017. � Det verste som finnes er å tape en cupfinale, mener Søndenå. Foto: Christian Boger

— Vålerenga er underdogs

Akkurat som ved første forsøk i 2017, kunne kanskje ikke Vålerenga-jentene vært mer uheldig med motstanderen i finalen. Som i 2017, må de også finne seg i å være underdogs. Lillestrøm har tross alt vært norsk kvinnefotballs lokomotiv de siste årene.

— Dette er den ultimate finalen. Lillestrøm er virkelig det laget vi vil slå, smiler høyreback Tina Dalgård.

Dalgård og forsvarskollega Ingrid Søndenå er de to eneste som er igjen fra de elleve som startet cupfinalen i 2017.

Nå er de klare for å sette skapet på plass. Erkerivalen skal slås!

Natasha Dowie (nå i australsk fotball) og Vålerenga var nærme en seier i begge årets seriekamper mot erkerival Lillestrøm. Nå vil østkantjentene ta skalpen på romerikingene i lørdagens cupfinale. Foto: Christian Boger

— Vi går på banen for å få revansje, ikke bare for finaletapet for to år siden, men også for årets to sure tap mot LSK i serien. Det å tape en cupfinale er det jævligste som finnes for en fotballspiller, sier Søndenå.

— Må ha trua på oss selv

Til tross for to tap mot erkerivalen hittil i år, sto østkantjentene bare fire poeng bak rivalene fra Romerike på serietabellen. 2-1 tapet hjemme i våres, kunne de like gjerne vunnet. Seier, eller i hvert fall poeng, var de heller ikke langt unna i returoppgjøret på Lillestrøm i høst.

— Vi har ingenting å frykte i finalen på lørdag. Går vi ut på banen og spiller på egne styrker, tror jeg så absolutt det skal være mulig å ta hjem kongepokalen etter 90 minutter, mener Tina Dalgård.

Både den nordnorske høyrebacken og oslojenta Søndenå oppsummerer uansett årets sesong som en stor suksess.

Vålerengas fotballjenter ha hatt mye å juble for denne sesongen. Neste år kan det også bli jubel i Europa, om laget kvalifiserer seg til gruppespillet til Champions League. Her jubler de etter å ha slått Manchester Uniteds damelag i en treningskamp i sommer. Foto: Christian Boger

— Målsetningen for sesongen var å kvalifisere oss for kvalikspill spill til Champions League. Det klarte vi forrige uke i Bergen. En cupfinale blir jo da en skikkelig bonus, mener de to jentene.

Vil gå forbi Lillestrøm

Årets sesong har gitt mersmak på Valle. Foreløpig er det usikkert om Dalgård og Søndenå er med i klubbens planer videre, men de to jentene er klare på at framtiden til oslolaget ser lys ut.

— Vi blir bare bedre og bedre. Fortsetter vi denne utviklingen, er det ingen tvil om at vi skal gi Lillestrøm en skikkelig kamp neste sesong. I hvert fall så lenge vi fortsetter den utviklingen vi har vist i år, understreker Ingrid Søndenå.

Utviklingssjef Monica Knudsen (t.v) og sportssjef Eli Landsem drømte om å gjøre Vålerenga til landets beste damefotballag. Jobben er godt i gang etter en strålende sesong. Foto: Christian Boger

Og hun får full støtte av sportssjef Eli Landsem:

— Nå er det virkelig på tide å vippe Lillestrøm ned fra tronen i norsk kvinnefotball. Målet vårt er å bli best i landet. I tillegg skal vi spille gruppespill i Champions League, sier hun.

Sesongens siste kamp, cupfinalen, går av stabelen på Telenor Arena på Fornebulandet, lørdag klokken 1600. Inngang er gratis, men billetter må likevel hentes ut på forhånd.

Powered by Labrador CMS