Robert Steen beklager sine skarpe utsagn til Folkets parti-leder Cecilie Lyngby.

Robert Steen: – I går morges sendte jeg en sms med et ordvalg som var unødvendig skarpt. Det beklager jeg

– Å bli beskyldt for å være feig etter 7,5 år i tjeneste for byen er fullstendig uakseptabelt og en adferd jeg alltid vil stå opp imot, men mitt valg av ord i går var unødvendig hardt. Det beklager jeg.

Publisert

«Du er et forferdelig menneske», skrev Robert Steen til Folkets Parti-leder, Cecilie Lyngby, etter at hun omtalte han som feig. Nå beklager han. I en status på Facebook-profilen sin, skriver den nylig avgåtte helsebyråden følgende:

– Til syvende og sist er vi alle bare mennesker. Mennesker med følelser. Mennesker som er sårbare. Mennesker som kan bli lei seg, triste og som kan føle smerte og ensomhet.

– Men vi er også et lite land med veldig få mennesker i en veldig stor og åpen verden. Vår viktigste verdi her oppe i dette landet langt mot nord er ikke olje og fisk - det er tillit og fellesskap. Tillit og fellesskap som bygges på gjensidig respekt og forståelse over tid. Sånn har vi bygget den norske samfunnsmodellen, sånn har vi bygget den «norske kraften».

Gardermoen 20201024. Cecilie Lyngby er lederkandidater på landsmøtet til Folkeaksjonen nei til bompenger FNB på Gardermoen.
Cecilie Lyngby gikk hardt ut mot Robert Steen etter avgangen hans som helsebyråd. Men Steen slo enda hardere tilbake. Nå beklager han.

– I en tid hvor individualiseringen er på sterk frammarsj, hvor fragmenteringen er større enn noensinne, hvor de store utfordringene er større enn på lenge (økt ulikhet, krig i Europa, energikrise, dyrtid, klimautfordringen, demografiutviklingen…) er det lett å hoppe på de populistiske, kortsiktige løsningene, mens det er samhold, fellesskap og langsiktighet vi trenger.

– Dette er vanskelig og utfordrende. Min erfaring er at det mest effektive i utfordrende situasjoner er å starte med seg selv.

– Unødvendig hardt

Steen fortsetter beklagelsen: – I går morges sendte jeg en sms til Cecilie Lyngby med et ordvalg som var unødvendig skarpt. Det vil jeg beklage her - noe jeg også har gjort direkte overfor Lyngby i går ettermiddag.

– Å bli beskyldt for å være feig etter 7,5 år i tjeneste for byen er fullstendig uakseptabelt og en adferd jeg alltid vil stå opp imot, men mitt valg av ord i går var unødvendig hardt. Det beklager jeg.

Cecilie Lyngby omtaler Robert Steen som feig.
Cecilie Lyngby omtaler Robert Steen som feig.

– En tung dag

Samme dag (fredag) som Steen skrev den nevnte SMSen til Cecilie Lyngby, skrev han også en Facebook-status om hennes synspunkter:

– Engelskmennene har mange fantastiske uttrykk. Et av disse er «adding insult to injury».

– Jeg må innrømme at det var en tung dag i går da jeg forlot politikken etter syv og et halvt år i tjeneste for Oslo.

– Etter syv og et halvt år hadde jeg allikevel ikke fantasi nok til å kunne forestille meg at det politiske «ordskifte» kunne nå et slik lavmål som lederen av helse- og sosialutvalget i Oslo (Cecilie Lyngby) presterer når hun til NRK karakteriserer mitt farvel som «feigt»!

– Om det er slik politikere skal opptre og oppføre seg er jeg bekymret for demokratiets fremtid, skriver han.

Powered by Labrador CMS