Runden rundt Sognsvann er brøytet og strødd, med grus, lite stigning og rullestolvennlig.
Runden rundt Sognsvann er brøytet og strødd, med grus, lite stigning og rullestolvennlig.

Har du ikke ski? Disse områdene i Oslomarka kan likevel gi deg flotte turopplevelser 

Her er 16 fine markaturer for deg uten ski, anbefalt av bymiljøetaten.

Publisert

Det er ikke alle går på ski. Derfor ønsker bymiljøetaten å tilrettelegge for at folk og fe kan ferdes på andre måter i marka, og spesielt nå i vinterferien. 

Bymiljøetaten har nå kommet med en oversikt over 16 turer i Oslomarka som du kan begi deg ut på, helt uten ski på beina. Flere av veiene er enten strødd, måkt eller har har lys, men det oppfordres likevel om at du får på deg brodder. 

God tur!

Nordmarka og Lillomarka

  • Ammerud–Lilloseter (lysløype): Fra Ammerud kan du gå på en brøytet skogsvei til Lilloseter. Strekningen er på ca. 4 km og har belysning frem til klokken 22. Det er også servering på Lilloseter.
  • Badedammen–Steinbruvann (lysløype): Badedammen ligger omtrent 2 km unna T-banen på Grorud. Herfra kan du ferdes videre til Steinbruvann på brøytet skogsvei.
  • Midtstuen–Tryvann: Fra Midtstuen er det brøytet skogsvei opp til Tryvann. Turen er på ca. 4,5 km og har en del stigning, men underveis kan du oppleve nydelig utsikt over Oslo, før du kommer frem til Tryvannstua.
Ullevålseter
Til fots kommer du deg til Ullevålseter vie brøytet skogsvei fra Hammeren.
  • Hammeren–Ullevålseter: Fra Hammeren i Maridalen kan du gå på brøytet skogsvei opp til Ullevålseter. Turen er ca. 4 km lang. Dette er nærmeste brøytede adkomst til den populære stua med mindre du vil gå på ski. For å komme til Hammeren kan du ta «Maridalsbussen», bussrute 51. 
  • Skar–Øyungen (østsiden av Skarselva): Skar ligger innerst i Maridalen og er siste stopp for buss 51. På østsiden av Skarselva er det brøytet skogsvei opp til Øyungen. Du må litt tilbake fra P-plassen for å komme til brua som bringer deg over elvas østre side. Det er fint å benytte denne siden om man går til fots, siden vestre side prepareres som skiløype. 
  • Ullevålseter– Blankvannsbråten–Nordmarkskapellet: Til fots kommer du på brøytet skogsvei fra Hammeren, og til Ullevålseter. Den ligger 335 meter over havet og har vært drevet som serveringssted av samme familie siden 1927.
  • Ullevålseter–Skjennungstua: Hvis du vil gå en lengre tur, kan du gå helt fra Hammeren i Maridalen, opp til Ullevålseter og videre innover til Skjennungstua på brøytet skogsvei. Fra Hammeren er det 4 km opp til Ullevålseter, og da gjenstår 2 km og noen bratte kneiker før du er fremme på Skjennungstua. 
  • Sognsvann rundt (lysløype): Runden rundt Sognsvann er brøytet og strødd med grus, og har ikke så mye stigning slik at den også er for rullestolbrukere. Rundt vannet er det satt opp brygger med benker, som også er populære vinterstid.

Østmarka

  • Ellingsrud–Mariholtet (lysløype): Mariholtet ligger sentralt til i den nordvestlige delen av Østmarka, et steinkast unna Lørenskog kommune. Stua ligger ved Nord-Elvågå og ved foten av Haukåsen. Fra Ellingsrud er det 4,5 kilometer hit, og fra Oppsal/Trasop 5,5 km. 
  • Rustadsaga–Ødegården (lysløype): Rustadsaga er en av stuene som ligger nærmest bebyggelsen. Herfra kan du ferdes innover Østmarka til Ødegården på brøytet skogsvei med belysning, en tur på ca. 1,6 km. Ikke langt fra Rustadsaga ligger det p-plass ved Skullerud skole.
  • Ulsrudvann–Rustadsaga–Skullerudstua (lysløype): Fra Ulsrudvann til Skullerudstua er det ca. 4 km. Det er mange muligheter for å hekte deg på denne skogsveien, det er utfartsparkering ved Ulsrud og Haraløkka, fra Skullerudstua er det bare noen hundre meter til T-banen, og fra Ulsrudvann er det ca. 800 meter til T-banen. Dette er en barnevennlig tur som går forbi Sørli besøksgård, hvor det er åpent tun lørdager.
  • Bindingsvannet, langs Svartholveien
  • Bysetermåsan–Rausjø–Børtervann
  • Bysetermåsan–Skjelbreia–Vangen
  • Sandbakken Parkeringsplass–Sandbakken sportsstue: Sandbakken ligger i Østmarka, 7,5 km sør for Skullerudstua. Turen hit er en av de korteste brøytede skogsveiene i marka, fra utfartsparkeringen er det kun 600 meter inn til Sandbakken. Det er også servering på Sandbakken.
  • Stensrudtjern–Setertjern



Powered by Labrador CMS