Etter å ha vært stengt i nesten to uker som følge av at det ble oppdaget utbrudd av hepatitt A-smitte i tilknytning til Frognerseteren Restaurant og Kafe, åpner stedet igjen dørene for gjester fra klokken 11.00 torsdag.
– Vi gleder oss, uttaler eier og daglig leder, Stig Furuseth, i en pressemelding samme dag.
– Vi er jo til for å holde åpent, men når noe slikt rammer, er det bare å stå i det. Vi har lært mye underveis i forbindelse med denne saken, erkjenner han og legger til:
– Det har vært avgjørende for at vi nå kan åpne igjen med full trygghet.
Tiltak som er gjennomført før gjenåpning:
Alle ansatte er vaksinert mot hepatitt A
Full smittevask av alle lokaler
Destruksjon av alle egenproduserte varer
Forsterkning av rutiner for hygiene og matsikkerhet
De avvik som har blitt påpekt av Mattilsynet er også rettet
Takker for hilsener og heiarop
Annonse
Restauranten har samarbeidet tett med Helseetaten, smittevernoverlege, Mattilsynet og Folkehelseinstituttet (FHI) for å bistå i smittebegrensning og oppklaring etter at utbruddet ble oppdaget i starten av måneden.
Furuseth roser samtlige, samt bydel Vestre Aker, for samarbeidet, men først og fremst retter han likevel en takk til gjestene.
– Først av alt vil vi takke alle våre trofaste kunder for alle hilsener og heiarop i den perioden vi har valgt å holde stengt. Nå kan vi endelig ønske våre faste stamgjester og alle nye gjester velkommen igjen, sier han.
– En krevende tid
– Det har vært en krevende tid, men vi har brukt den til å sikre at Frognerseteren nå er tryggere enn noensinne, hevder restauranteieren.
– Alle ansatte er vaksinert og klarert, alle råvarer produsert hos oss er destruert og hele restauranten har gjennomgått grundig smittevask, utdyper Furuseth.
– Vi har i tillegg forsterket alle våre rutiner for matsikkerhet, påpeker han.
Mattilsynet registrerte flere avvik
Som tidligere omtalt, understreker Furuseth dessuten at samtlige avvik Mattilsynet pekte på i sin rapport etter et tilsyn gjennomført den 1. august, dagen før restauranten stengte som følge av smitteutbruddet, er rettet opp i.
Restauranteieren ved trappa inn til restauranten han og kollegene nå endelig kan ta imot gjester i etter å ha vært stengt i nesten to uker som følge av smitteutbruddet.Foto: Frognerseteren Restaurant
– Frognerseteren har vært et møtested for generasjoner. Nå gleder vi oss til å se fulle bord, høre latter i salen og igjen servere alt fra eplekake til festmiddager – med Oslos beste utsikt, sier driveren.
Den tradisjonsrike restauranten har hatt drift siden 1891.
– Vi vet at gjestene våre har savnet oss, og vi har savnet dem, sier Furuseth, som krysser fingrene for at kundene kommer tilbake etter stengingen.
– Nå håper vi at alle som setter pris på god mat, godt drikke og en unik atmosfære, kommer opp til Frognerseteren igjen. Vi er klare til å gi folk både gode måltider og gode minner, avslutter han.