Eiendommen på Adamstuen ble ledig etter at blant annet Veterinærhøgskolen og Veterinærinstituttet flyttet ut for å bli samlokalisert ved Norges miljø og biovitenskapelige universitet på Ås.

Veterinærhøgskolen på Adamstuen overdratt til Oslo kommune

Eiendommen der veterinærmiljøene tidligere holdt til på Adamstuen, har stort potensial for byutvikling. Nå er den overdratt fra Statsbygg til Oslo kommune.

Publisert

– Oslo kommune har alle forutsetninger for å gi denne flotte og historiske eiendommen nytt liv til glede for Oslos befolkning, sier direktør for eiendomsutvikling og forvaltning Elin Karfjell i Statsbygg.

Varierte bruksområder

Byråd for byutvikling Hanna E. Marcussen (MDG) beskriver det som en gledens dag.

– Vi har fått nøkkelen til en stor og ærverdig eiendom som skal komme befolkningen til gode. Vi gleder oss til å gå i gang med utviklingsarbeidet nå som vi har overtatt byggene. Gjennom dette kjøpet har vi sikret arealer til fremtidige kommunale tilbud som for eksempel skole, flerbrukshall, kultur og en bydelpark, sier hun, og fortsetter:

– Vi ønsker å åpne området for publikum, slik at alle kan ta det i bruk. Det kommer blant annet en stor grønn park og fine møteplasser. Det som i dag oppleves som et ganske lukket område, vil etter hvert åpnes opp og bli en naturlig del av nabolaget.

Powered by Labrador CMS