En person skal være skutt på Mortensrud, tilstanden til personen som ble skutt er ikke kjent. Politiet er på stede med flere patruljer. Foto: Fredrik Hagen / NTB
En person skal være skutt på Mortensrud, tilstanden til personen som ble skutt er ikke kjent. Politiet er på stede med flere patruljer. Foto: Fredrik Hagen / NTB

Kritisk for ung mann som ble skutt på Mortensrud

En ung mann ble skutt på Mortensrud i Oslo torsdag kveld. Politiet opplyser at han er sendt til sykehus og sier tilstanden hans er kritisk. Ingen er pågrepet.

Publisert

Politiet er til stede med flere patruljer på Mortensrud. Politihelikopteret og hundepatruljer er satt inn i letingen etter mistenkte. Politiet fikk melding om hendelsen klokken 22.22 torsdag kveld.

Skytingen skjedde utenfor Lofsrud skole på Mortensrud i Søndre Nordstrand bydel. Den unge mannen fikk behandling på stedet før han ble sendt til sykehus.

Hørte seks skudd

Et vitne på stedet sier til NRK at hun hørte seks skudd. Flere personer skal ha forsvunnet fra åstedet etter skyteepisoden, bekrefter politiets operative uteleder Erling Olstad.

Han kan ikke bekrefte antall skudd, men sier politiet har fått informasjon om at det dreier seg om flere enn ett.

— Politiet er på Lofsrud skole med store ressurser. Vi jobber på stedet, tar imot vitneavhør og vi jobber med sikring av tekniske spor. Vi har en ganske stor aksjon akkurat nå, og den vil fortsette en god stund fremover, sier operasjonsleder Rune Hekkelstrand i Oslo politidistrikt.

Ingen er pågrepet

Operasjonslederen sier til NTB at de ikke har en bekreftet identitet på mannen som er skutt.

— Men det er en ung mann, ikke en gutt. Vi etterforsker saken bredt, og vil holde på utover natt til fredag. Nå driver vi en massiv informasjonsinnhenting, sier Hekkelstrand like etter klokken 23 torsdag kveld.

Han bekrefter at ingen personer er pågrepet så langt.

Politiet ber om at vitner melder seg på stedet eller per telefon.

Powered by Labrador CMS