DEBATT

Jeg bryr meg ikke om at SIAN brenner min hellige bok, men jeg vil gjerne vite hvorfor politiet synes det er mer krevende å arrangere en lokal fotballkamp enn en SIAN demonstrasjon midt på vårt torg,sier Hanan Abdelrahman
– Jeg bryr meg ikke om at SIAN brenner min hellige bok, men jeg vil gjerne vite hvorfor politiet synes det er mer krevende å arrangere en lokal fotballkamp enn en SIAN-demonstrasjon midt på vårt torg, undrer Hanan Abdelrahman.

– De skal stå midt på Mortensrud Torg

– På fredag skal SIAN komme på hjemmebanen vår på Mortensrud, før fotballfesten på søndag som holdt på å bli avlyst og flyttet til et annet sted utenfor bydelen, uten tilskuere.

Publisert

Midt på Mortensrud Torg! 

Hvor barn og unge har fått sin nye lekeplass.

Hvor eldre par trasker rolig med sin rullator for å handle.

Hvor det ble satt nye benker, bord og stoler slik at det lille området i midten blir en liten hyggelig uformell møteplass for beboerne hvor de kan slå av en prat, drikke en kaffe sammen, spise en is eller dele en kurv med jordbær, sole seg, være sosiale med andre og kjenne på varmen fra det fargerike fellesskapet vårt på Mortensrud.

Under fredagsbønnen

Det er jo fredag hvor muslimer har fredagsbønn. Det er jo fredag hvor alle i nabolaget lader opp til helgen og den store fotballfesten på søndag! 

De skal stå midt på torget, tett på beboerne, skrike høyt i sin egen megafon mange hatefulle ytringer om islam og muslimer, rett i stuen til folk. Kanskje brenne en koran eller to, og røyken kommer rett i stuen til folk. 

Butikkene må kanskje stenges på en hverdag og alt må stoppe for at de skal få lov til ytre seg fritt. 

Heine om ytringsfriheten

Misforstå meg riktig! Det er plikten vår som samfunn å heine om ytringsfriheten og beskytte den, fordi den er kjernen og hovedpulsåra i demokratiet vårt. 

De må gjerne skrike til de mister stemmen sin og brenne så mange eksemplarer av min hellige bok som de bare ønsker. Bryr meg ingenting. 

Jeg håper bare på en fornuftig forklaring på et par ting: At politiet forklarer oss hvorfor det er mer sikkerhetsmessig krevende å passe på en forballkamp mellom lokale fotball-lag sammenlignet med en SIAN-demonstrasjon? 

Tror dere at politiet kan hjelpe oss med å: Møte deres hat med kjærlighet? Møte deres aggresjon uten konfrontasjon? Møtes deres kvalme med varme?

Powered by Labrador CMS