Holmlia-spillerne Ismail Saif Gul (til venstre) og Islam Darlishta fotografert etter en kamp i vår. Foto: Anders Høilund
Holmlia-spillerne Ismail Saif Gul (til venstre) og Islam Darlishta fotografert etter en kamp i vår.

Fotballforbundet snur om høyrisikokamp: Holmlia-spillerne Ismail og Islam får likevel møte naborival Klemetsrud

- Skuffelsen var stor da kampen mellom Holmlia og Klemetsrud ble flyttet etter anbefaling fra politiet, skrev 11 lokalpolitikere og nabolagsaktivister fra Søndre Nordstrand i VårtOslo. Nå snur NFF og innkaller til møte om ny kampdato. 

Publisert

Ifølge Avisa Oslo har Norges Fotballforbund (NFF) kalt inn begge lagene for å sette en ny dato for kvartfinalen i Oslo-mesterskapet. 

Cupoppgjøret mellom 4.divisjonslaget Holmlia og 6.divisjonslaget Klemetsrud skal nå likevel spilles på Mortensrud idrettspark, som var den opprinnelige kamparenaen før matchen ble flyttet.

- Ber forbundet støtte vår bydel

Det er politiet som skal ha fryktet konflikter og vold under oppgjøret mellom naboklubbene Klemetsrud og Holmlia. 

Dermed ble kampen definert som en "høyrisikokamp" av NFF og både utsatt og flyttet ut av byen.

Lørdag gikk imidlertid 11 personer med ulike roller i bydel Søndre Nordstrand ut med et opprop i VårtOslo. 

I oppropet ba de både NFF og politiet om å la kampen likevel  bli spilt på Mortensrud. Opprinnelig skulle kampen vært spilt der denne søndagen.

Men så ble kampen flyttet til Strømmen. Der møtte ikke Holmlia-spillerne opp og Klemetsrud ble tildelt en 3-0 seier i en avgjørelse om såkalt walk-over.

- Mannssterkt politi da SIAN kom 

- Det er ikke for sent å snu, dette mener vi det er verdt å sette inn alle kluter for å få til.  Vi ber derfor Norsk Fotballforbund og politiet om støtte opp om vår bydel og ikke bidra til enda mer stigmatisering, het det i oppropet i VårtOslo lørdag.

I oppropet i VårtOslo skriver de 11 artikkelforfatterne at politiet tidligere ikke har hatt problemer med å stille opp ved den islamfiendtlige organisasjonen SIANs markeringer i bydelen.

- Da SIAN hadde markering på Mortensrud med hatefulle appeller med koranbrenning, stilte politiet mannssterke opp for å sørge for sikkerhet og orden, heter det i oppropet. 

- Lokale aktører gikk også sammen for å arrangere en motmarkering og samarbeidet tett med politiet for å hindre eskalering.

Powered by Labrador CMS