Scotsman ligger på Karl Johan og er en populær sportspub. Nå er det mulig at de må stenge dørene, ettersom leiekontrakten går ut, og det er uvisst hva som skjer videre.
The Scotsman ligger på Karl Johan og er en populær sportspub. Nå er det mulig at de må stenge dørene, ettersom leiekontrakten går ut, og det er uvisst hva som skjer videre.

Puben er nærmest en institusjon for øl- og sportsglade midt på Karl Johan. Nå frykter de dørene må stenges for godt

– Når vi besøker familien vår i Oslo tar vi alltid turen innom denne plassen. Det er så fint å sitte og se ut på folkehavet på Karl Johans gate, forteller en av pubens stamgjester langveisfra.

Publisert

Ved nyttår går leieavtalen til den populære sportspuben The Scotsman ut. 

Serveringsstedet midt på Karl Johans gate har holdt det gående siden 1974. Nå er det likevel ifølge daglig leder uvisst hva som blir fremtiden for The Scotsman. 

– Leieavtalen vår med gårdeier opphører 31. desember i år, og per dags dato så vet vi ikke noe mer enn det, forteller Tore Kristian Melgårdshagen til avisa iFinnmark, som først omtalte saken.

– Forskjellige alternativ

Melgårdshagen er daglig leder i Resthon AS, som tilhører Olav Thon-gruppen, og som driver The Scotsman.

VårtOslo har vært i kontakt med Melgårdshagen. Han har ingen ytterligere kommentarer. Han kan ikke si noe om de har tenkt til å flytte til nye lokaler, eller hva fremtiden til puben er. 

– For øyeblikket så vet vi ikke. Scotsman er jo et merke av rang, så vi jobber med forskjellige alternativ. Vi kommer til å lande på en løsning, uansett, sier den daglige lederen videre til avisa.

Søknad om bruksendring

Ifølge nettsidene til plan- og bygningsetaten (PBE) i Oslo kommune foreligger det nå en søknad om bruksendring for bygningen. 

Søknaden er ikke ferdig behandlet hos PBE. Dersom gårdeier får ja, betyr det kroken på døra for populære Scotsman. Da skal bygget rehabiliteres og får trolig nye leietakere.

The Scotsman ligger på Karl Johan og er en populær sportspub. Nå er det mulig at de må stenge dørene, ettersom leiekontrakten går ut, og det er uvisst hva som skjer videre.
– Vi kommer til å lande på en løsning, uansett, sier den daglige lederen på The Scotsman.

– Håper det ordner seg

Melgårdshagen forteller at han har jobbet med Scotsman i 30 år og er godt kjent med at stedet er svært populært blant de som kommer nordfra.

Da VårtOslo var innom puben tirsdag, ønsket ikke de ansatte å uttale seg i saken, ettersom det fortsatt er usikkerhet i situasjonen. 

Noen av stamgjestene kunne likevel fortelle at de hadde et svært godt forhold til puben. 

Flere av dem var heller ikke kjent med nyheten.

– Tar alltid turen innom

– Når vi besøker familien vår i Oslo tar vi alltid turen innom denne plassen. Det er så fint å sitte og se ut på folkehavet i Karl Johan, forteller et par.

– Så dette var jo synd å høre. Jeg håper at det ordner seg, fortsetter paret. 

– Dette har jeg ikke hørt om, men det er jo veldig synd hvis dette stedet må stenge, forteller Anders (42) til VårtOslo. 

Powered by Labrador CMS