Da musikkfestivalen Loaded ble arrangert for første gang, var Susanne Sundfør blant artistene som opptrådte. Her fra Øya-festivalen i år.
Da musikkfestivalen Loaded ble arrangert for første gang, var Susanne Sundfør blant artistene som opptrådte. Her fra Øya-festivalen i år.

Godt mottatt musikkfestival ser seg nødt til å legge ned: – Det eneste riktige er å gi oss mens leken er god

I fjor dukket Loaded opp som et nytt tilskudd til byens festivalsommer. Nå, ytterligere én festival senere, er det slutt for musikkfestivalen som var plassert på Kontraskjæret. – Vi som bor i Oslo er bortskjemte med en juni måned tettpakket av konserter og festivaler.

Publisert

Musikkfestivalen Loaded ble for første gang arrangert i fjor. I utgangspunktet var området ved Vulkan og Nedre Foss tiltenkt å være dens plassering, men valget falt til slutt på Kontrasjæret. 

«Loaded er konsertopplevelser for den musikkelskende, smaksopplevelser for den matglade og urban setting for den byglade. Det er en intim byfestival for osloborgeren», lyder beskrivelsen av festivalen på egen nettside

Og med et variert program, som blant annet bestod av Susanne SundførThe National og Wet Leg, virket den å slå an blant de besøkende. «Knallstart på festivalsesongen», var karakteristikken til Aftenposten.

Andre og siste utgave

Årets utgave skiltet med musikere som The War On DrugsJohn Cale og Rick Grove, som også fikk gode skussmål av Aftenposten. I likhet med den foregående, strakk den seg over to dager og fant sted mot slutten av den andre uken i juni. 

Men for byens festivalglade mennesker som allerede hadde begynt å se frem til den tredje i rekken, bød torsdag på dårlig nytt. I sine sosiale medier-kanaler opplyses det nemlig om at årets festival var den siste som ble arrangert. 

«Loaded ble født ut av et ønske om å skape en festivalopplevelse av høyeste kvalitet - både når det kommer til de unike musikkopplevelsene og alt rundt, som gjør en festivaldag god», heter det innledningsvis. 

Ikke grunnlag for videre eksistens

Videre påpekes det at man lyktes med mye, men når man gjør opp status etter koronapandemien og gjennomføringen av de to festivalene, er det ikke grunnlag for å fortsette driften.

 «Vi som bor i Oslo er bortskjemte med en juni måned tettpakket av konserter og festivaler, og denne tettheten, kombinert med et lavere billettsalg enn håpet, gjør at vi har besluttet at det eneste riktige er å gi oss mens leken er god. Tusen takk for alle overveldende positive tilbakemeldinger, og til alle som fulgte oss på reisen!» skriver festivalarrangøren avlsutningsvis.

Powered by Labrador CMS