– Jeg begynte å stille ut kunsten på soverommet, og soverommet mitt var dekket i tørrpastell i en periode! forteller poet og kunstner Eleanor Flowers (32). Nå skal hun ta med kunsten fra soverommet og til galleriet.
– Jeg begynte å stille ut kunsten på soverommet, og soverommet mitt var dekket i tørrpastell i en periode! forteller poet og kunstner Eleanor Flowers (32). Nå skal hun ta med kunsten fra soverommet og til galleriet.

Eleanor (32) hadde kunstutstillingen sin på soverommet i sentrumsleiligheten. Nå har drømmen om å stille ut dikt og kunstverk på et galleri endelig blitt oppfylt

Da poeten og kunstneren flyttet til Oslo, kom kreativiteten strømmende på. Nå er Eleanor klar for å dele poesi og billedkunst med resten av byen. – Jeg ble veldig inspirert, og likte å dra til steder som Vigelandsparken og Ekebergparken. Jeg liker å skape kunst om opplevelsene av å bo i Oslo.

Publisert

Det har vært en lang reise for poeten og kunstneren fra Manchester, som etter å ha flyttet fra Bergen til Oslo midt under pandemien, satset på kunstnerkarrieren i hovedstaden.

Neste uke skal Eleanor Flowers (32) ha sin første utstilling i Oslo, som skal være både et show med poesi og en kunstutstilling. Det skjer på galleriet Hos Arne på Rodeløkka, noe som er vel så passende, sier hun. 

– Det er veldig hjemmekoselig og intimt der, som resonnerer med meg siden jeg tross alt startet på mitt eget soverom. Det er et perfekt lokale, forteller Eleanor. 

– Jeg ble inspirert av byen

Eleanor begynte tidlig med kunst, og har alltid skrevet og tegnet. Men det var under pandemien at hun virkelig tok grep og bestemte seg for å satse. Da flyttet hun fra Bergen til Oslo, og ble forelsket i hovedstaden. 

– Jeg ble veldig inspirert av byen, og likte å dra til steder som Vigelandsparken og Ekebergparken. Jeg liker å skape kunst om opplevelsene av å bo i Oslo, og menneskers kjærlighet overfor både seg selv og andre, forteller hun. 

På Bakeriet kunstner studio på Ås i fjor sommer utviklet Eleanor flere kunstverk. Hun jobber hovedsakelig med tørrpastell, gjerne også i en mixed media collage, der mer enn ett medium eller materiale har blitt brukt.
På Bakeriet kunstnerstudio på Ås i fjor sommer utviklet Eleanor flere kunstverk. Hun jobber hovedsakelig med tørrpastell, gjerne også i en mixed media collage, der mer enn ett medium eller materiale har blitt brukt.

Det er gjennom billedkunst laget av tørrpastell og poesi at Eleanor uttrykker seg. Etter hvert som billedkunsten og diktene tok form, ønsket hun å dele det med andre. Men som en ny-etablert kunstner er det ikke alltid lett å booke seg inn på gallerier. 

Derfor måtte hennes første utstillinger starte hjemme hos henne selv, på soverommet i sentrumsleiligheten. 

Soverommet var dekket i tørrpastell

– Jeg begynte å stille ut kunsten på soverommet, og soverommet mitt var dekket i tørrpastell i en periode! Venner og bekjente kom, og jeg samarbeidet med en fotograf slik at jeg kunne bygge meg selv og kunsten min opp gjennom sosiale medier og et eget nyhetsbrev. 

Eleanor begynte å etablere seg i kunstmiljøet, og tok stadig til scenen for å fremføre dikt. Det er et godt miljø for å fremføre dikt i Oslo, forteller hun. 

– Jeg er veldig imponert over miljøet for å drive med poesi her i Oslo. Jeg vokste opp i Manchester, hvor det er en lang tradisjon for å drive med dikt og kunstformen spoken word. Derfor er det fint å føle at man er en del av begge byer. 

– Jeg kan gjøre mye med lite

Å ta sin egen kunst fra soverommet, hvor bare en viss mengde med mennesker kunne oppleve kunsten, til et større lokale, var det neste steget. Etter at Eleanor besøkte lokalet til Hos Arne på Rodeløkka, som er svært åpne for tverrfaglige kunstuttrykk, skjønte hun fort at dette var den perfekte plassen.

– Jeg sendte dem en e-post og spurte om jeg kunne ha en poesi- og kunstutstilling der. Det gikk de med på, og de har vært utrolig snille med meg siden den gang, sier Eleanor.

– Jeg har nå tilgang til mye mer plass å jobbe med, som er bra, men jeg jobber fortsatt med den mentaliteten om at jeg kan gjøre mye med lite.

– Utrolig å tenke på

Arrangementet, som skal være et poesi show og kunstutstilling den 15. februar, heter Shopping for God. Her skal Eleanor fremføre diktene sine, men det skal også være visuell kunst, skulpturer, live musikk med en cellist og mye mer.

Utstillingen er dagen etter valentinsdagen, som også er svært passende, siden kjærlighet er noe av hovedtematikken som Eleanor ønsker å uttrykke. 

– Jeg har fått mye støtte gjennom årene i Oslo, og det er jeg veldig takknemlig for. Nå gleder jeg meg veldig til denne dagen! 

– Det har vært utrolig å tenke på at det hele startet med noen hemmelige tegninger og dikt, som bare noen få fikk sett på rommet mitt. Jeg er veldig privilegert som får lov til å dele dette med andre.

Du kan se mer av Eleanor sin kunst på hennes Instagram, og finne mer informasjon om arrangementet på Hos Arne ved å klikke her.Powered by Labrador CMS