Tyre Extinguishers har punktert bildekk på Nordstrand og Ekeberg/Bekkelaget. Dette bildet er fra en tidligere hendelse i septemeber der aksjonsgruppen punkterte en bil på Frogner.

12 biler på Ekeberg fikk dekkene tappet for luft av aksjonsgruppe

Flere bilister våknet søndag morgen til at dekkene deres var tappet for luft eller stukket hull på, og en hilsen om at «bensinslukeren din dreper».

Publisert

Det har i løpet av natten blitt utført skadeverk på flere biler rundt omkring i Oslo.

Politiet har søndag formiddag fått melding om at 12 biler på Ekeberg og Bekkelaget har blitt tappet for luft fra dekkene, gjennom ventil eller blitt stukket hull på.

På bilene ligger det flygeblader der aksjonsgruppen Tyre Extinguishers tar på seg ansvaret.

«Advarsel – bensinslukeren din dreper! Vi har tømt ut luft av ett eller flere av dine dekk», står det skrevet på flygebladene.

— Alle bileiere er bedt om og anmelde forholdet til politiet, melder politiet på Twitter.

Også flere biler på Nordstrand har blitt utsatt for det samme, meldte Nordstrands Blad tidligere på søndagen. Her hadde biler i Postdamveien og Munkelia i løpet av natten fått sine dekk ødelagt og tappet for luft.

Skal gjøre det umulig å eie en SUV i byen

Til NTB forteller operasjonsleder Gjermund Stokkli at de første meldingene om dekkskadene kom inn allerede ved 9-tiden.

— Det er stort sett SUV-er som er rammet. Det er blitt gjort hærverk på både elektriske og bensindrevne biler, sier operasjonslederen.

Målet til gruppen skal være «å gjøre det umulig å eie en SUV i byene og de urbane områdene i verden».

— Irritert og sint

I september i fjor opplevde også Mikael Svenson på Frogner det samme, til tross for at han kjørte en elektrisk Audi.

— Jeg synes ikke noe særlig om dette. Det er en type vandalisme-aktivisme, og jeg blir litt irritert og sint, kunne Svenson fortelle VårtOslo i september.

Da svarte også aksjonsgruppen at det ikke var mulig å «elektrifisere seg ut av klimakrisen».

— Det er ikke nok sjeldne metaller til å erstatte andre biler, og utvinning av disse mineralene påfører mennesker lidelse, svarte Tyre Extinguishers VårtOslo i september.

VårtOslo har forsøkt å få en kommentar fra aksjonsgruppen Tyre Extinguishers om helgens aksjoner. Svaret vil inkluderes i saken når det kommer.

Powered by Labrador CMS