Oslo 20240610. Skuespiller Tobias Santelmann på settet hvor Netflix spiller inn Harry Hole basert på Jo Nesbøs bok 'Marekors' Foto: Javad Parsa / NTB
Hovedrolleinnehaver Tobias Santelmann på settet hvor Netflix spiller inn «Harry Hole»-serie basert på Jo Nesbøs krimroman «Marekors».

Tobias «Harry Hole» Santelmann måtte få hjelp av politiet i ett av byens travleste kryss

Ifølge politiet skapte en filminnspilling trafikkproblemer sentralt i byen mandag ettermiddag. Bilder avslører at det var selveste Harry Hole, en «kollega» av politifolkene, som skapte kø.

Publisert

– På Carl Berner er det en filminnspilling som medfører noe trafikale problemer. Politiet er på stedet og dirigerer trafikk, het det på Oslo-politiets X-konto midt i rushtrafikken mandag.

Kort tid før publiserte NTB bilder av en smilende Tobias «Harry Hole» Santelmann utenfor EH Bingo Carl Berner ved det trafikkerte krysset.

– Omreisende sirkus

Skuespilleren sto sammen med politifolk som dirigerte trafikk og bisto med at skuelystne ikke forstyrret innspillingen.

Da Netflix i mai i år presenterte Santelmann som hovedrolleinnehaver i innspillingen av Jo Nesbøs «Marekors», som kom ut i 2003, ble det også opplyst at det skal gjøres opptak hele 178 ulike steder rundt om i byen.

Oslo 20240610. Harry Hole i Netflix-serien basert på Jo Nesbøs bok 'Marekors' holder på med innspilling Carl Berner.Foto: Javad Parsa / NTB
Politifolk bak sperringer passet også på sportsbilen som trolig brukes i innspillingen.

– Det er et omreisende sirkus, sa regissør Øystein Karlsen til NTB under pressekonferansen for noen uker siden. 

En ambulanse av den gamle sorten ved innspillingsstedet for Netflix-dramatiseringen av Jo Nesbøs krimbok fra 2003 mandag ettermiddag.

Regissøren, som er kjent fra «Exit» på NRK, sa også at det er den største produksjonen han har gjort med tanke på til antall mennesker som skal fraktes rundt.

Kan bli flere Hole-serier

–  Vi er 80 i crewet i tillegg til skuespillerne. Vi merkes når vi ankommer, sa Karlsen.

Oslo 20240610. Harry Hole i Netflix-serien basert på Jo Nesbøs bok 'Marekors' holder på med innspilling Carl Berner.Foto: Javad Parsa / NTB
Godt bevoktet av politiet fikk Netflix-innspillingen holde på ved Carl Berners plass mandag ettermiddag.

Den nye serien kan bli første sesong av flere om den tas godt imot, varslet Netflix på pressekonferansen i mai.

Skuespillerne gjøres klare for opptak av Netflix-serien på Carl Berner.

– Det er fantastisk å se den store interessen ute i verden, sa Jenny Stjernströmer Björk, som er innholdssjef for Norden i Netflix.

Powered by Labrador CMS