Vålerenga vant toppkampen mot Stavanger Oilers.

Vålerenga imponerte stort i toppkampen mot Oilers - MS og Grüner ble noen numre for små

Vålerenga slo Stavanger Oilers 4-2 i eliteserien i ishockey lørdag, og tok dermed viktige poeng i toppkampen. Både Manglerud Star og Grüner var involverte i målrike kamper, men måtte tidlig erkjenne at motstanden ble for tøff.

Det er svært tett i årets eliteserie. Oilers leder ligaen, mens Vålerenga og en rekke andre lag ligger få poeng bak. Det var derfor mye å spille for i Stavanger lørdag.

14 minutter ut i kampen forsøkte Kalle Ekelund seg fra langt hold. Pucken fløy forbi både med- og motspillere og inn i mål til ledelse for Oslo-laget. Scoringen kom mot spillets gang.

Kort tid ut i annen periode kom utligningen ved Christoffer Karlsen. Han vippet pucken inn fra kort hold. Utlikningen holdt likevel ikke lenge, for bare et halvt minutt etterpå tok Vålerenga ledelsen igjen. Rot i Oilers-forsvaret ga Tobias Lindström en mulighet han satte sikkert i buret.

Jevnt og spennende

Det ble en tett tredje periode. Oilers jaktet utligning, men fem minutter før slutt var det Vålerenga som i stedet økte ledelsen gjennom Magnus Brekke Henriksen.

Oilers innså alvoret, og Rob Bordson halverte Vålerengas forsprang til 3-2 like etter. Stavanger-laget måtte fortsette å ta sjanser og spilte med tomt mål med halvannet minutt igjen av kampen. Det utnyttet Martin Røymark, som snappet opp pucken og sendte den inn i det åpne målet.

Dermed er kampen om seriegullet stadig helt åpen i det som er en svært spennende hockeysesong.

Målrike kamper

Det ble spilt flere kamper i eliteserien lørdag. Både Stjernen og Storhamar trengte poeng i sine kamper for å henge med i toppkampen. Stjernen spilte borte mot Manglerud Star, og tok ledelsen gjennom Austin Cangelosi etter elleve minutter.

Sander Frøberg var delaktig i Grüners forsøk på en opphenting mot Storhamar.

I andre periode doblet Ole Einar Engeland Andersen ledelsen, før Stian Nystuen økte til 3-0. Derfra og ut ble det mange mål til begge lag og kampen endte 7-3.

Storhamar fikk også en enkel jobb borte mot bunnlaget Grüner. Ni minutter ut i kampen satte Jacob Noer pucken kontant opp i krysset. Ledelsen doblet Sander Vold Engebråten seks minutter etterpå, da han dro seg innover og lempet pucken opp samme sted som lagkameraten gjorde like før.

Kort tid etter første pause økte Simen André Edvardsen til 3-0. I tredje periode fikset Grüner to trøstemål gjennom Sander Frøberg og Jussi Tammela, men kampen endte 5-2 til Storhamar.