En av de tre antatte ransmennene på Helsfyr. Oslo-politiet ønsker tips fra publikum.

Politiet ut med bilder av ranerne på Helsfyr. Ber om hjelp og tips fra publikum

I et forsøk på å få tatt mennene bak det brutale, væpnede ranet på Helsfyr lørdag morgen går politiet nå ut med overvåkingsbilder av både ranerne og en bil som knyttes til ranet. Politiet håper på hjelp og tips fra publikum.

Publisert

Da de ansatte ved Etterstad postkontor kom på jobb ved Helsfyr lørdag morgen ble de møtt av tre menn. De ansatte ble påsatt håndjern og truet med det som beskrives som en pistol.

Så tvang de tre ranerne seg inn i postkontoret og skal ha kommet unna med et mindre pengebeløp.

Håper folk kan kjenne igjen ranernes klær

I 19-tiden opplyser politiet til NTB at det operative søket etter gjerningspersonene er avsluttet. Politiet har ikke et bestemt miljø eller navngitte personer på blokka, og ber om tips fra publikum.

— Vi har videobilder av tre gjerningspersoner, og ber om tips fra folk som kan kjenne igjen klærne disse personene har på seg, sier Kenneth Wilberg, seksjonsleder i etterforskningsseksjonen organisert kriminalitet i Oslo politidistrikt.

En av de tre antatte ranerne utenfor postkontoret ved Helsfyr lørdag morgen.

— Vi har fått klarhet i hvor mye de fikk med seg. Det var et mindre pengebeløp, sier Wilberg.

Politiet setter tyveri av kjennemerker på et kjøretøy i Agmund Bolts vei i sammenheng med ranet. Bilen gjerningsmennene har benyttet har trolig dette skiltet på bilen.

Satt festet med håndjern da politiet kom

Søndag kveld går det etter forholdene bra med de ansatte som opplevde ranet, ingen av dem ble fysisk skadd.

En av de tre antatte ranerne festet til overvåkingskamera lørdag morgen.

Det dramatiske ranet skjedde like etter 9.30-tiden.

— De ansatte kom på jobb, hvor de ble møtt av tre personer på utsiden. De truet seg inn i lokalet, med det de ansatte beskriver som pistol, sier operasjonsleder Vidar Pedersen i Oslo politidistrikt til NTB.

Politiet setter tyveri av kjennemerker på et kjøretøy i Agmund Bolts vei i sammenheng med ranet på Helsfyr. Bilen gjerningsmennene har benyttet har trolig det stjålne skiltet på fluktbilen.

Innsatsleder Kjell Jan Kverme forteller til TV 2 at de ansatte satt fast med håndjern da politiet kom til stedet.

— Lav terskel for tips

— De flyktet fra stedet, på ukjent måte. Her er vi interessert i tips fra publikum dersom noen har sett noe av interesse. Terskelen er lav, sier Pedersen.

Han ber eventuelle vitner om å ta kontakt på telefon 02800. Ingen ble fysisk skadd i ranet, men Pedersen sier at hendelsen var dramatisk for de ansatte.

— Klart det går inn på det psykiske, så de blir ivaretatt. Vi jobber nå med å sikre spor, både fra videoovervåking og omfattende undersøkelser på åstedet.

Powered by Labrador CMS