Politisperring etter masselsagsmpl og knivstikking i nederst i Tøyengata  ved Grønland.
Politiet sperret etter masseslagsmålet og knivstikkingen av et område ved krysset Tøyenbekken og gaten Grønland.

To personer pågrepet etter knvistikking og masseslagsmål på Grønland. Politiet leter etter en tredje mistenkt

To personer, en av dem i tenårene, er pågrepet av politiet etter knivstikking under et masseslagsmål på Grønland tidligere på tirsdag. Politiet leter også etter en tredje mistenkt. Den unge mannen som ble knivstukket skal være alvorlig, men ikke kritisk skadd.

Publisert

Politiet meldte om masseslagsmålet og knivstikkingen på Grønland klokken 17.36 tirsdag. 

Da hadde flere patruljer rykket ut og sperret av et område i krysset ved Tøyenbekken og gaten Grønland.

To pågrepet - letter etter en tredje mistenkt

Knapt to timer sener kunne politiet fortelle at en mistenkt var pågrepet i Smalgangen, ikke så langt unna der masseslagsmålet fant sted. Overfor VG opplyser politiet at den pågrepne er i tenårene.

- Vedkommende ble pågrepet i området Smalgangen på Grønland og kan settes i sammenheng med knivstikkingen. Pågripelsen foregikk uten dramatikk, opplyser politiets operasjonsleder Gjermund Teigen Stokkli klokken 19.13.

Bare minutter senere kunne politiet fortelle at ytterligere en person var pågrepet, og at de lette etter en tredje mistenkt.

Politiets innsatsleder Magnus Strande på Grønland etter at en ung mann ble knivstukket og alvorlig skadd 6. februar 2024. Foto: Petter Terning
Politiets innsatsleder Magnus Strande på Grønland etter at en ung mann ble knivstukket og alvorlig skadd

- Da er totalt to personer pågrepet i saken og vi leter en tredje person som kan settes i sammenheng med hendelsen. Vi har grunn til å tro at de mistenkte og fornærmede har hatt en relasjon i forkant av knivstikkingen, sier Stokkli.

Før pågripelsen hadde politiet brukt hunder i søk etter mistenkte, gjennomgått overvåkingsvideoer og snakket med vitner.

- Vi fikk melding om en alvorlig hendelse i krysset Tøyenbekken på Grønland, og at en person skal ha brukt kniv mot en annen, sa politiets innsatsleder Magnus Strande til VårtOslo rett før klokken 18.

- Alvorlig men ikke kritisk skadd

Innsatslederen bekrefter at den skadde er en ung mann, men sier politiet foreløpig ikke har noen alder på ham.

- Tilstanden til den knivstukkede er alvorlig, men ikke kritisk. Han er fraktet til Ullevål sykehus, sa innsatslederen.

Slagsmålet og knivstikkingen skal ha foregått ute på gaten. Men Strande kan ikke si om de involverte er kjenninger av politiet.

Politisperringer stanset busser

Politiet satte inn hunder i søk etter mistenkte og eventuelt flere skadde personer. Men ved 18.30-tiden var det hverken pågrepet noen eller funnet flere skadde personer.

Nå finkjemmer politiet overvåkningsvideoer og snakker med vitner som kan ha sett eller filmet masseslagsmålet.

Busser og annen trafikk ble en stund etter masseslagsmålet og knivstikkingen forhindret i å krysse forbi Grønland torg på grunn av politisperringer. Foto: Petter Terning
Busser og annen trafikk ble en stund etter masseslagsmålet og knivstikkingen forhindret i å krysse forbi Grønland torg på grunn av politisperringer.

- Men det vi vet nå er at det har vært en slåsskamp hvor en person har trukket en kniv, sier politiets innsatsleder.

Etter masseslagsmålet og knivstikkingen satte politiet en periode opp sperringer ut i gaten Grønland, vis-a-vis Grønland torg.

Det førte til trafikale problemer og at bussene ikke kom frem. Rette etter klokken 18 ble sperringene trukket tilbake og kun et mindre område på fortauet mot Tøyenbekken ble sperret.

Powered by Labrador CMS