Politiet var natt til søndag på Grønland med flere patruljer i forbindelse med en aksjon mot et hotell.

Mann skutt av politiet har alvorlige skader, etter planlagt politiaksjon på Grønland

I en politiaksjon natt til søndag ble en mann i 20-årene skutt i overkroppen under pågripelsen. Mannen er nå alvorlig skadet, opplyser politiet om. 

Publisert

Skadene framstår som alvorlige, etter at en mann i 20-årene ble skutt i overkroppen under pågripelse i et leilighetshotell på Grønland, natt til søndag.

Det sier konstituert politimester Jan Eirik Thomassen i en pressekonferanse søndag ettermiddag.

To personer skulle pågripes

Bakgrunnen for pågripelsen var en politiaksjon mot flere personer som var mistenkt for å selge narkotika. 

Konstituert politimester Jan Eirik Thomassen.

Det befant seg to personer på adressen på Grønland, som politiet sier begge skulle pågripes. 

– I forbindelse med pågripelsen ble den ene skutt av politiet nøyaktig klokken 01:52. Den andre ble pågrepet og fraktet til arresten, sier Thomassen.

Mannen ble skutt i overkroppen, har skader som fremstår som alvorlige, og er ivaretatt av helse.

Advokat Sidra Bhatti bekreftet tidligere på søndagen til NTB at hun er forsvarer for personen som ble skutt, og ønsker foreløpig ikke å gi kommentar til saken.

De to pågrepne mennene er norske statsborgere i 20-årsalderen.

En person ble skutt av politiet i forbindelse med en politiaksjon på Grønland natt til søndag.

Ransaking gjennom natten

Det var kl. 02:40 natt til søndag at politiet meldte om hendelsen på Twitter. Da opplyste de om at de var på Grønland med flere patruljer i forbindelse med en aksjon mot et hotell. 

Operasjonsleder Sven Christian Lie opplyste da om at politiet hadde avfyrt ett skudd mot en person i forbindelse med aksjonen, og at Oslo politidistrikt etterforsker straffesaken.

Like før kl. 08 søndag morgen var politiet ferdige på stedet, etter ransaking gjennom natten. Politimester Thomassen kan ikke svare på om det ble gjort funn av våpen eller narkotika.

To personer ble pågrepet av politiet, mistenkt for narkotikasalg.

Økt fokus på området

Thomassen sier politiet er kjent med de pågrepne fra før av, men kan ikke å si noe mer om foranledningen eller hvorfor politiet så seg nødt til å avfyre skudd. Politiet kan heller ikke si hvor mange skudd som ble avfyrt.

Spesialenheten har startet etterforskning av saken.

Thomassen sier politiet denne sommeren har hatt et økt fokus på kriminelle miljøer som selger narkotika på Grønland. Dette innebærer også at de har hevet sine sikkerhetsvurderinger.

– Vi har også hatt tilfeller med våpenbruk på Grønland, sier han videre, og sikter til skytingen på Grønland tidligere i juni.

Powered by Labrador CMS