PÅSKEPRATEN

«Harry Potter» og påske hører sammen for sokneprest i Fagerborg kirke, Sunniva Gylver. Her er kirkerommet på Fargerborg pyntet som trollmannsskolen Galtvort.

«Rumpeldunk» og eliksirtimer hører med i prest Sunniva (57) sin favorittpåske: – Jeg er blodfan og kirkenerd

Påske etter påske gjør Sunniva Gylver kirkerommet i Fagerborg kirke om til «trollmannsskole». Høytid og «Harry Potter» passer perfekt sammen, ifølge soknepresten.

Publisert

Sunniva Gylver kommer fra Danmark, Bergen – og aller mest Oslo, ifølge henne selv. 

«Påskepraten»

I denne spalten spør VårtOslo Oslo-folk om deres forhold til påske og hva de aller helst bruker dagene i påsken på.

57-åringen har sitt daglige virke som sokneprest i Fagerborg menighet og holder til på St. Hanshaugen.

Foruten Guds ord og det kristne budskap, er presten også over gjennomsnittet opptatt av forfatter J. K. Rowlings fortryllende univers «Harry Potter» («HP») og har gjort «Potter»-påske til fast tradisjon i menigheten, der Fagerborg kirke gjøres om til en aldri så liten utgave av «Galtvort høyere skole for hekseri og trolldom».

Det er ingen tvil om hva som gjelder i Fagerborg kirke, nemlig «Potter»-påske, som banneret viser.

– Bypåske eller påske på fjellet – hva foretrekker du? 

– Med slekt på Lillehammer, var jeg mye på fjellet som barn og ungdom, men som voksen har jeg primært hatt bypåske. Jeg liker begge deler.

– Hva gjør du helst i påsken, og hvilke planer har du i år?

– Min favorittpåske er full kirkepåske, med yogagudstjeneste, «Potter»-påske med filmmaraton gjennom to fulle netter, Lego-utstilling, «rumpeldunk», tryllestavverksted, eliksirtimer og «Potter»-gudstjeneste samt fire klassiske påskegudstjenester fulle av fantastisk påskemusikk. Treningstimer, tur med hunden min, Milla, samvær med familie og venner, god mat som noen andre lager, papiraviser og en bra bok hører også med. Sånn blir det forhåpentligvis i år også.

– Hva er ditt beste påskeminne? 

– Hmmmm. Jeg kunne nok sagt mye forskjellig fra begge typene påske jeg beskriver over, men jeg er jo «HP»-blodfan og kirkenerd, så «Potter»-gudstjenestene har nok vært et høydepunkt.

– Hva har vært høydepunktet ditt i år så langt? 

– Dette kan jeg jo ikke svare på ennå.

– Har du et vårønske?

– Ja, mange! Mer rettferdighet og fred der det trengs aller mest. Lindring og lys inn i de hardeste livene. God hverdag, midt i alt som er.

Powered by Labrador CMS