Tidligere Frp-leder Siv Jensen feiret 17. mai sammen med tolv andre i morens hjem, mens reglene i Oslo forbyr samlinger med over ti personer. Jensen erkjenner og beklager brudd på reglene.

Siv Jensen innrømmer brudd på koronareglene under 17. mai-feiringen

Tidligere Frp-leder Siv Jensen erkjenner brudd på koronaregler i forbindelse med 17. mai-feiring hjemme hos moren. – Beklager dette på det sterkeste, sier hun.

Publisert

I tillegg til Siv Jensen, var det tolv andre til stede på feiringen, skriver TV 2.

De gjeldende koronareglene i hovedstaden slår fast at det er forbudt å samle over ti personer i private hjem.

– Vi var samlet flere enn ti personer, hvorav fem var vaksinerte. Vi hadde ikke fått med oss at de nye anbefalingene fra FHI om å ikke regne beskyttede personer i antallet, ikke gjaldt for Oslo, sier Jensen til kanalen.

Vil selvsagt betale

– Jeg beklager dette på det sterkeste. Dersom vi blir ilagt bot for denne overtredelsen, skal vi selvsagt betale den, sier hun.

NTB har vært i kontakt med Oslo-politiets kommunikasjonsavdeling, som ikke har noen umiddelbar kommentar til saken. Det har foreløpig ikke lyktes NTB å få svar på om Jensen vil bli straffeforfulgt

Tidligere denne måneden ble Sylvi Listhaug valgt som ny leder av Fremskrittspartiet, og Jensen gikk av etter å ha ledet partiet i 15 år.

Powered by Labrador CMS