Oslo 20230824. Innsatslederne Kristian Bjørberg i politiet etter at en person er lettere skadd og én person er alvorlig skadd i en voldshendelse med kniv i en bygning tilhørende UiO på Majorstuen.Foto: Frederik Ringnes / NTB
Politiet bekrefter at de ser på om stryk på eksamen kan ha vært motiv for knivstikkingen ved UiO.

23-åringen som knivstakk etter stryk på UiO-eksamen: Varetektsfengsles i fire uker

Eksamensstryk kan ha vært motiv for den 23 år gamle studentens knivangrep på to ansatte ved Universitetet i Oslo. Nå er mannen siktet for drapsforsøk og grov kroppsskade.

Publisert

Det var NRK som først meldte om fengslingen.

Den 23 år gamle mannen er ilagt brev- og besøksforbud i hele perioden på fire uker, går det fram av kjennelsen fra Oslo tingrett.  

Retten mener det er skjellig grunn til å mistenke mannen for drapsforsøk og grov kroppsskade, i tråd med politiets siktelse.

- Kan forvente streng straff

– Etter rettens vurdering vil siktede dersom han nå løslates, kunne forspille elektroniske bevis og påvirke andre sine forklaringer, står det i kjennelsen. 

- Siktede kan forvente en streng straff ved domfellelse, og det er etter rettens syn sannsynlighetsovervekt for at siktede vil benytte muligheten til å forspille bevis dersom han nå løslates, skriver tingretten.

Oslo 20230824. Én person er lettere skadd og én person er alvorlig skadd etter en voldshendelse med kniv i en bygning tilhørende UiO på Majorstuen.Foto: Frederik Ringnes / NTB
I forkant av knivstikkingen skal 23-åringen ha strøket på en eksamen ved Farmasøytisk institutt ved UiO.

Lørdagens fengslingsmøte gikk som kontorforretning, altså at den siktede mannen ikke var til stede. 

Han hadde i forkant samtykket til politiets krav om fire ukers fengsling selv om han nekter straffskyld for drapsforsøk.

Kvinne (63) fortsatt på sykehus

Mannen er siktet for både drapsforsøk og grov kroppsskade etter at han knivstakk to ansatte ved Universitetet i Oslo (UiO) torsdag. 

Den ene, en 63 år gammel førsteamanuensis, ble stukket i mageregionen og påført alvorlige skader. Hun var fredag kveld fremdeles innlagt på sykehus.

Den andre kvinnen, som er i 30-årene og ansatt som universitetslektor, fikk lettere skader i angrepet.

I kjennelsen fra Oslo tingrett vises det til at den siktede i avhør har erkjent straffskyld for å knivstukket den første kvinnen.

- Stryk på eksamen mulig motiv

– Han har ikke hatt noen tanke å drepe fornærmede, men han erkjenner som kjent straffskyld for kroppsskade, sier mannens forsvarer, advokat Petar Sekulic, til NRK.

Politiet har sagt lite om hendelsesforløp og motiv i saken. Kilder opplyser til både NRK og VG at studenten nylig skal ha strøket på eksamen.

Det skal ifølge VG ha vært under en samtale mellom studenten og de to lærerne at studenten dro fram en kniv og gikk til angrep.

Politiet bekrefter overfor NRK at hvorvidt eksamensstryk var et motiv for knivstikkingen, er en del av etterforskningen.

– Det er en av flere hypoteser vi ser på som motiv, sier politiadvokat Lisbeth Ravlo Backe til NRK.

Powered by Labrador CMS