DEBATT

Fra venstre: Adam T. Tumidajewicz, Audun Sanderud, Håkon Elfving, Kristoffer Vetvik, Kristian Nybø, Ole Bakke
Vi lover motstand mot all høyrepolitikk - enten den kommer fra Høyre eller fra MDG, sier Jon Werner Sandven (R). Her gruppebilde av MDG i bydel Bjerke.

– MDG går til høyre i bydel Bjerke – tross rødgrønt flertall

– Vi lover motstand mot all høyrepolitikk - enten den kommer fra Høyre eller fra MDG. For oss er politikk som tjener bydelens innbyggere alltid viktigere enn posisjoner. For MDG er det tydeligvis omvendt.

Publisert

I fire år har vi hatt et bredt og godt rødgrønt samarbeid i bydel Bjerke. Vi har vist at når partier på venstresida samarbeider, så får vi til en politikk til beste for bydelens befolkning.

Vi har mangedobla støtten til idrett og frivillighet, satset på jobb for ungdom og tilbud til barn. Alt dette står i fare med et høyrebyråd, men vi på venstresida var enige om å forsvare idrett og frivillighet og tilbud til barn og unge. 

MDG var bare opptatt av posisjoner - og sørger nå for en leder av bydelsutvalget som aldri vil stå imot høyrebyrådets kommende angrep på velferden i bydelen vår.

Et svik

De rødgrønne har fortsatt 9 av 15 mandater i bydelsutvalget, men MDG velger å samarbeide med Høyre. De gjør det kun for at deres førstekandidat skal bli nestleder i bydelsutvalget. Vi prøvde å diskutere politikk med MDG, men de var ikke interessert.

Et høyrebyråd betyr dårligere bydelsøkonomi. Vi hadde trengt et samarbeid på venstresida for å forsvare velferden. Det bryr ikke MDG seg om. Hva syns MDGs velgere om dette sviket?

Dørmatte for høyrebyrådet

Høyre har holdt kjeft i bydelsutvalget i fire år. De har knapt fremmet et eneste forslag i løpet av perioden. MDG har under 50 prosent oppmøte i bydelsutvalget hittil i år. Det er denne gjengen som skal danne flertall. De kommer til å være en dørmatte for høyrebyrådet.

Vi lover motstand mot all høyrepolitikk - enten den kommer fra Høyre eller fra MDG. For oss er politikk som tjener bydelens innbyggere alltid viktigere enn posisjoner. For MDG er det tydeligvis omvendt.

Powered by Labrador CMS