Det var ikke helt uten grunn at stortingspresident Masud Gharahkhani (Ap) fikk et kurs. I fjor fikk nemlig han nemlig julegrana over seg da han felte treet.

Stortingspresidenten var uheldig i fjor: Nå har elever fra Furuset lært Masud Gharahkhani (Ap) å felle juletrær

- Jeg fikk god opplæring av de dyktige osloelevene. Nå har jeg kontroll, sier stortingspresident Masud Gharahkhani (Ap) etter å ha felt årets juletre til Stortingets vandrehall. Ifjor gikk det nemlig helt galt.

Publisert

De dyktige elevene stortingspresident Masud Gharahkani (Ap) sikter til er fra Natur videregående skole på Furuset.

Men selve treet hentet de litt utenfor Oslos bygrense, nærmere bestemt i Ytre Enebakk.

Fikk treet over seg

Før Gharahkhani sagde ned det seks meter lange treet, fikk han opplæring i å lage styreskjær av elevene fra villmarkslinja. 

Og det var ikke helt uten grunn at stortingspresidenten fikk et kurs. I fjor fikk nemlig han nemlig julegrana over seg da han felte treet til vandrehallen i Stortinget.

- Jeg fikk god opplæring av de dyktige elevene fra Natur videregående skole. Nå har jeg kontroll på hvordan man styrer treet når det faller, sier Masud Gharahkhani.

Stortingspresident Masud Gharahkhani fikk god opplæring og hadde kontroll på juletrefellingen i år.  Foto. Peter Mydske / Stortinget
Stortingspresident Masud Gharahkhani fikk god opplæring og hadde kontroll på juletrefellingen i år.

Men i år gikk det bra med Gharahkhanis trefelling. Og stortingspresidenten benyttet anledningen til å understreke hvor viktig og hyggelig han synes tradisjonen er.

- Mellommenneskelig varme

- Det er viktig å ta vare på de gode norske juletradisjonene som bidrar til mellommenneskelig varme og fellesskap, sier han.

- Vi har travle dager på Stortinget i innspurten frem mot jul og budsjettvedtak, og da blir det veldig fint å gå forbi juletreet på veg inn til debattene i stortingssalen, sier Masud Gharahkhani.

 

Powered by Labrador CMS