Bombegruppa kom for å sikre den eksplosive gjenstanden som ble funnet på en person ved Galleri Oslo.

Fant antatt eksplosiv gjenstand under kontroll av person ved bussterminalen – to pågrepet

Politiet sperret av deler av Galleri Oslo i forbindelse med personkontroll som endte med pågripelser.

Publisert

Det var i tilknytning til en kontroll av en person på Galleri Oslo ved Oslo bussterminal det ble funnet det som ifølge politiet fremsto som en mindre, eksplosiv gjenstand, meldte Oslo-politiet i en oppdatering klokken 16.42.

Det ble i denne sammenheng satt opp sperringer i forbindelse med sikring av gjenstanden, men busstrafikk gikk som normalt, og politiet hadde kontroll på stedet. 

Et kvarter etter at det først ble meldt om hendelsen var sperringene inne på Galleri Oslo tatt ned, og området kunne brukes som normalt, ifølge politiet, som da hadde tatt hånd om gjenstanden. 

Narkotikabesittelse

– Politiet har pågrepet to personer knyttet til kontrollen. Den ene er pågrepet for besittelse av narkotika, mens den andre er pågrepet for gjenstand som beskrevet, opplyser operasjonsleder Øyvind Schalla-Aasen i Oslo politidistrikt.

– Det har ikke vært noen trusselsituasjon knyttet til kontrollen, og pågripelsen foregikk uten dramatikk, fortsetter operasjonslederen som legger til at politiet etterforsker saken videre.

– Hjemmelaget gjenstand

Om gjenstanden som fremsto som en mindre, eksplosiv gjenstand, utdyper Schalla-Aasen overfor VG:

– Nøyaktig hva det er for noe, vet vi ikke ennå. Det er ikke fyrverkeri eller en øvingsgranat, det fremstår som en hjemmelaget, modifisert eksplosiv gjenstand.

Operasjonslederen sier at det var unormal oppførsel som gjorde at politiet fattet interesse for de nå pågrepne mennene.

Powered by Labrador CMS