Elverum 20240102. En kvinne ble i natt ble funnet død og en mann ble funnet hardt skadd i en bil i nærheten av sykehuset i Elverum. Mannen er siktet for drap.
Kvinnen som ble funnet drept i Elverum tirsdag, fikk avslag om å få voldsalarm.

Kvinnen som ble drept i Elverum, ba om voldsalarm – fikk nei av Oslo-politiet

Kvinnen som ble drept i Elverum ba om å få voldsalarm. Det fikk hun ikke, selv om han brøt besøksforbudet ti ganger.

Publisert

Oslo-politiet mente at voldsrisikoen var lav på tidspunktet den avdøde ba om voldsalarm, som var i fjor.

– Oslo politidistrikt har stor forståelse for familiens sorg og tar kritikken fra bistandsadvokaten til etterretning. Vi ser nå på hvordan vi skal håndtere denne saken videre, blant annet basert på kritikken og med tanke på erfaringslæring, skriver de i en pressemelding.

Skuffet over politiet

De opplyser at de har mottatt anmeldelser fra fornærmede fra april til desember 2023, og sakene i denne perioden vært aktivt etterforsket.

Familien til den drepte kvinnen uttrykte tirsdag skuffelse over oppfølgingen avdøde fikk fra politiet fra første anmeldelsen mot siktede som ble levert i april, og fram til drapet fant sted.

Brøt besøksforbudet ti ganger

– Det er levert inn en mengde anmeldelser om en rekke alvorlige forhold, sa familiens bistandsadvokat, Pirashanthy Sivabalachandran, i en uttalelse.

Mannen som er siktet for å ha drept sin tidligere kjæreste i Elverum, hadde blitt ilagt besøksforbud mot kvinnen, men skal ha brutt besøksforbudet ti ganger.

Powered by Labrador CMS