Politibåt fant vrakrester – mann reddet seg i land 

Vrakrester ga grunn til å tro at en båt hadde gått ned i Bunnefjorden. Senere ble det klart at en mann hadde klart å ta seg til land.

Publisert

I en oppdatering klokken 23.13 meldte Oslo-politiet at en politibåt hadde funnet vrakrester i Bunnefjorden i forbindelse med observasjon av nødsignaler fra området som ga grunn til å tro at en båt eller et fartøy hadde gått på grunn eller gått ned.

Hovedredningssentralen (HRS) koordinerer dette søket. Nødetatene samt redningsselskap er i søk i området. Per nå har vi ikke ytterligere opplysninger om antall eller hva slags fartøy dette er, opplyste operasjonsleder Sven Christian Lie i Oslo politidistrikt like etter og la til at også luftressurser ville utføre søk i området. 

Mann meldte seg

Noe senere meldte også HRS Sør-Norge i en oppdatering at de hadde fått melding om en båt som hadde gått ned ved Storeflu, og at nødetater, redningshelikopter og redningsskøyte var satt inn i søket. 

«En melder til politi sier at han har gått ned med en båt i området og har tatt seg inn til land med en robåt. Politi undersøker sammenhengen med pågående søk», het det videre fra HRS Sør-Norge.

Like før midnatt kunne hovedredningssentralen opplyse om at den aktuelle melderen bekreftet at vrakdelene tilhørte båten som gikk ned, og at de med det avsluttet redningssøket.

Etterforsker ulykken

«Vi har kontakt med en mann, eier av en båt som har forlist og gått ned. Mannen kom seg i land på egen hånd. Han er uskadd og blir ivaretatt. Søk etter vrakrester er gjennomført, og det er gjort funn som støtter at båten har gått ned. Ulykken blir etterforsket», meldte politiet i en oppdatering idet klokken nærmet seg 00.30 natt til søndag. 

– Det ble først meldt om en båt som muligens har gått ned. Det fikk vi bekreftet. Nå har det meldt seg en mann som har forklart at han eide båten, og at han tok seg i land med en jolle, forteller vakthavende redningsleder Andreas Bull ved Hovedredningssentralen Sør-Norge til NTB, som skriver at det var en 40 fots fritidsbåt som gikk ned. 

Mannen skal også ha forklart at han var alene i båten.

Powered by Labrador CMS