Politiet brukte tåregass for å få kontroll på ordensforstyrrelse på Bryn under eritreisk arrangement.

Seks personer tatt med av politiet etter bråk under et arrangement på Bryn

Politiet brukte lørdag tåregass for å få kontroll utenfor Eventhallen på Bryn, der det pågår et arrangement for å feire Eritreas nasjonaldag.

Publisert

Politiet er på Eventhallen på Bryn med store mannskaper, etter ordensforstyrrelser mot et arrangement i det eritreiske miljøet.

– Vi har brukt tåregass for å få kontroll, skrev operasjonsleder Eirik Sannes i en melding til pressen like før klokken 18. 

Da var det tilløp til slagsmål, steinkasting, skadeverk og voldsutøvelse.

– Vi jobber med å opprette dialog, men det er utfordrende. Ingen steinkasting nå, oppdateres det om en drøy time senere. 

Politiet ber publikum holde seg unna området.

Pågrep seks personer

Like etter klokken 20:30 forteller politiets innsatsleder Brian Skotnes til NTB at de så langt har anholdt eller pågrepet seks stykker. 

– Litt usikker på statusen deres, om de er siktet eller anholdt, men de blir transportert inn til politihuset i dette øyeblikk.

Han sier de ble arrestert fordi de ikke etterkom påleggene politiet forsøkte å gi dem. 

Det var tilløp til slagsmål, steinkasting, skadeverk og voldsutøvelse tidligere på lørdag kveld.

Opp mot 1000 personer skal ha vært påmeldt til feiringen av Eritreas nasjonaldag inne på Eventhallen. Politiet var godt forberedt da det også tidligere år har vært bråk under tilsvarende arrangementer.

Motstandere av regimet i Eritrea kom til stedet, og det var da det brøt ut ordensforstyrrelser og politiet valgte å bruke tåregass for å få kontroll.

– Kastet stein mot politiet

Politiet bekreftet til VG at flere politibetjenter skal ha blitt truffet av steiner.

– Det er fremdeles dårlig stemning. Vi er der med et godt ressursuttak og jobber med å skille partene. Det er kastet stein mot politiet, men vi har ikke fått melding om at verken kollegaer eller publikum er skadet, sa operasjonsleder Line Skott til VG rett over klokken 18.

Politiet har bedt publikum holde seg unna, og sier situasjonen skaper lange køer i begge retninger i Tvetenveien.

Politihelikopter svever over Bryn etter ordensforstyrrelsene.

Skulle stoppe «diktatorens fest»

Arrangementet på Eventhallen skal være i forbindelse med den eritreiske nasjonaldagen, der det har kommet meningsmotstandere til. VG har snakket med en av dem som har demonstrert, som sier de har møtt opp for å stoppe «diktatorens fest».

En av dem som har vært med på arrangementet avviser at feiringen er politisk.

– Det er ikke en hyllest av diktator eller styret i Eritrea. Dette er en feiring av eritreisk identitet, forteller vedkommende. 

Powered by Labrador CMS