Meldinger om midlertidig utilgjengelighet og ustabilitet har preget skjermen for dem som har forsøkt å komme seg inn på Oslo kommunes nettsted tirsdag.

Trøbbel for Oslo kommunes nettsider

En feilmelding møtte brukere av Oslo kommunes nettsider først på dagen tirsdag. På ettermiddagen er nettstedet fortsatt ustabilt.

Publisert

– Vi opplever fremdeles noe ustabilitet og jobber løpende med å finne årsaken til feilen, sa etatsdirektør i utviklings- og kompetanseetaten, Bjørn Marthinsen, i en kommentar til VårtOslo idet klokken nærmet seg 11.00.

– Vi har hatt høy trafikk på oslo.kommune.no i dag, og nettsidene lå nede i cirka 50 minutter, opplyste han en knapp time tidligere og la til at nettstedet stort sett fungerte som normalt.

Fortsatt ustabilt

På ettermiddagen melder kommunen fortsatt om ustabilitet på sine nettsider. 

«Nyhetssaker er fortsatt ustabile, og kan ta lang tid å åpne. Vi håper å være tilbake for fullt så snart som mulig!», står det i dette varslet, som ble lagt ut klokken 10.46.

Ved et par forsøk på å komme inn på nettstedet i 14-tiden, kommer det nok en gang tidvis opp beskjed om at nettstedet er midlertidig utilgjengelig, slik det gjorde først på dagen tirsdag.

«Oslo kommunes nettsted er dessverre midlertidig utilgjengelig. Prøv gjerne igjen om noen minutter. Blir vi borte lenge, informerer vi om dette på Facebook», heter det i feilmeldingen på kommunens nettsted som først viste seg tirsdag morgen.

Nede i en knapp time

Etter flere forsøk fra 09-tiden tirsdag, var fremdeles ikke annet enn feilmeldingen mulig å få frem etter en drøy halvtime. Rett før klokken 09.45 var imidlertid kommunens nettsider igjen tilgjengelige, men preget av ustabilitet.

På kommunens kontakttelefon ble det under nedetiden for øvrig fortsatt henvist til at man også kan holde seg oppdatert på kommunens nettsider, som på tidspunktet altså var utilgjengelige. 

Tirsdag ettermiddag bekreftet utviklings- og kompetanseetaten i Oslo kommune at nedetiden og ustabiliteten skyldes tjenestenektangrep. Les mer her:

Powered by Labrador CMS