Vålerenga hockey U21 jubler over det ferske seriemesterskapet, med hele fire kampen igjen i serien. Foto: Jiří Truhlář

Det er storeslem og gull, gull, gull, gull og gull over hele linja for Vålerenga hockey i år

«Vi gratulerer Vålerenga Ishockey med en suveren gjennomføring av årets serier og at det er oppnådd resultater man ikke engang kan håpe på og drømme om», skriver VIF-klanen.

Publisert

Vålerenga Hockey herrer vant alle seriegullene i år. Alle!

Sjekk denne lista:

  • U15 - seriemester
  • U16 - seriemester
  • U18 - seriemester
  • U21 - seriemester
  • A-laget - seriemester
  • I tillegg tok damelaget sølv, mens U14 kjemper om en plass blant de tre beste på sitt aldersnivå.

Mange har bidratt

Sportssjef i VIF hockey, Stig Johansen, er svært fornøyd med resultatene.

 

– Det er mange som er delaktige i at vi gjør det så bra på alle lagenhetene våre. Ikke de mange dyktige trenere som har vært med over en lang periode og som ofrer tid og familieliv. Det starter med trener Birger Aaserud på juniorenheten, sier Stig Johansen, sportssjef i VIF ishockey.

Etter seier over Frisk Asker var også Vålerenga U15 seriemestere. var seriemestere, med tre kamper igjen av serien. Foto: Vif hockey

Han fremhever også spillerne hos Vålerenga.

– Vi har mange utøvere som er villige til å betale prisen for å få dagens resultater. Skal du bli god i noe, må du trene mye, sier sportssjefen.

Mye og hard trening

Johansen mener brikkene må falle på plass allerede fra tidlig alder og peker på ferdighetstreningen de tre-fire første årene, kalt Learn to play. Her ligger fokuset på å utvikle spillernes motorikk gjennom øvelser og mye berøring med pucken.

Senere handler det om å bli sterkere fysisk, og her får Vålerenga hjelp av Oslo idrettssenter, med Stian Olimb og Even Ramsdal i spissen.

– For noen år siden var det frivillig med barmark for enkelte lag. I dag er det organisert barmark ned til spillerne er ti år. I tillegg har vi økt tiden på is hele veien. Mye trening gir muligheten til å utvikle ferdighetene, mener Johansen.

Birger Aaserud har ansvaret for å legge opp treningen for de yngre spillerne i hockeyen hos Vålerenga. Foto. VIF hockey

Stig Johansen fremhever også samarbeidet med Wang toppidrett, hvor to av fem spillere ender opp etter hvert.

– Det er ganske ekstremt

– All trening er ikke like lystbetont hele tiden. Men vi har trenere som er flinke til å sette opp treningene, slik at de er både krevende og gøy, sier Stig Johansen.

Han er stolt av å ha ca. 20 landslagsspillere på U16-, U18- og U20-landslagene. – Det er ganske ekstremt. Man kommer ikke dit på grunn av tilfeldigheter, sier sportssjefen.

VIF-klanen får siste ord:

Takk til klubb som droppa dyre korttids-importer og heller satsa på å lønne gode trenere i yngre årskull. Det valget gir åpenbare og strålende resultater. Det vil også A-laget nyte godt av i årene som kommer. Nå er Vålerenga Hockey på rett vei og vi gleder oss til fortsettelsen, sier de.

Stig Johansen kom fra Vålerenga, men utmerket seg som en farlig forward for Storhamar i to sesonger, før han returnerte til VIF. Foto: Atelièr Klingwall 
A-laget til Vålerenga ishockey ble seriemestere for 30. gang. Foto: VIF hockey
Powered by Labrador CMS