Feil i fjernstyringsanlegget, rammet togtrafikken i hovedstaden hardt.

Feil slo ut all togtrafikk i hele landet: – Fortsatt stans i all togtrafikk gjennom Oslo S

En feil på Bane Nors fjernstyringsanlegg lammet togtrafikken nasjonalt, men i Oslo kunne ikke togtrafikken friskmeldes da togene begynte å gå igjen andre steder i landet.

Publisert

I en oppdatering klokken 13.39 meldte Vy på sine hjemmesider at hele landet var stengt for togtrafikk. 

Videre opplyste de at reisende måtte regne med forsinkelser og innstillinger, og at det hele skyldtes feil på kommunikasjonssystemet, nærmere bestemt i fjernstyringsanlegget hos Bane Nor.

– Leter etter feilen

Drøyt ti minutter etter Vys innledende melding, meldte Bane Nor selv om full stans i togtrafikken på grunn av signalfeil.

Bane Nor jobbet i 14-tiden med å rette feilen, men understreket at det var uklart hvor lang tid det ville ta før togene kunne kjøre som normalt igjen.

– Togtrafikken er i gang igjen i andre deler av landet, men fortsatt er det stans i all togtrafikk gjennom Oslo S, opplyste pressevakt Olav Nordli i Bane Nor til VårtOslo et kvarters tid senere.

Lokal stengning siden i natt

I hovedstaden har det allerede vært trøbbel i togtrafikken gjennom store deler av dagen tirsdag som følge av at hovedbanen mellom Bryn og Grorud natt til tirsdag ble stengt grunnet signalfeil.

Strekningen var fortsatt stengt da det ble varslet om feilen i kommunikasjonssystemet som rammet hele landet.Powered by Labrador CMS