– Forsinkelsene har vært oppe i 40 minutter. Linje 37 kom for eksempel ikke frem til startholdeplass i Nydalen, forteller Ruters pressetalsperson.

37-bussen kom ikke frem til startholdeplass: – Ikke godt å si hvordan dette vil utvikle seg, sier Ruter

Ring 3-innsnevringen har skapt store utfordringer for busstilbudet så langt mandag, opplyser Ruter.

Publisert

– Stengingen i dag morges skapte store køer og forsinkelser. Det ble kø på Ring 3 i begge retninger, fastslår pressetalsperson Øystein Dahl Johansen i Ruter overfor VårtOslo.

Også Vegtrafikksentralen øst kunne konstatere at det var saktegående kø på Ring 3 etter at deler av strekningen ble innsnevret mandag morgen.

Ruters pressetalsperson legger ikke skjul på at innsnevringen har gjort sitt til at det ble en trøblete start på uka på flere busslinjer.

– Tilbakeblokkert

– Spesielt gjelder dette selvsagt for linje 23 og 24 som kjører på Ring 3, men også for flere linjer som benytter Ring 3 for å komme til startstedet sitt, sier Dahl Johansen.

– Dette gjelder blant annet linje 25, 30, 31E, 34, 37 og 54. Forsinkelsene har vært oppe i 40 minutter. Linje 37 kom for eksempel ikke frem til startholdeplass i Nydalen, forklarer han videre.

– Linje 23 har hatt rundt 30 minutters forsinkelse. Trafikken ble tilbakeblokkert flere steder, blant annet mot Økern, og derfor ble også en rekke andre linjer også påvirket, legger han til.

– Hold deg unna Ring 3

Arbeidene med oppgraderingen av Gjerdrums vei bru medfører at det mellom Ullevål stadion og Nydalen stasjon kun blir ett kjørefelt i begge retninger på Ring 3 de kommende seks ukene.

Både Statens vegvesen og Ruter oppfordret på forhånd om å benytte alternative reiseveier.

Etter en start på mandagen preget av kø, ber Ruters pressetalsperson innstendig om at flere følger oppfordringen.

– Det er ikke godt å si hvordan dette vil utvikle seg fremover, men den klare anbefalingen til alle er å holde seg unna Ring 3, særlig i rushtiden, avslutter Dahl Johansen.Powered by Labrador CMS