Eivor Evenrud, som er gruppeleder i Oslo Rødt, og stemte for Bane Nors forslag til utbygging i Brynsbakken. Nå har hun snudd i saken.

Rødts Eivor Evenrud innrømmer feilvurdering i Brynsbakken-saken

I en kommentar på sosiale medier skriver bystyrepolitiker Eivor Evenrud (Rødt) at Brynsbakken-saken er preget av «forferdelig dårlig arbeid av Bane NOR» og at hennes egen votering i saken framstår «som en skivebom.»

Publisert

Tidligere i år godkjente bystyret reguleringsplanen for Bane Nors utbygging i Brynsbakken. Med støtte fra Venstre og et flertall i Rødts bystyregruppe, fikk byrådet det som de ville. Siavash Mobasheri ble fristilt i Rødts gruppe og var den eneste i gruppa som stemte for å sende forslaget tilbake til byrådet for å få flere utredninger.

Etter den siste tids avsløringer om at lokk over sporområdet likevel kan la seg gjøre og at prosjektet nå kan skal påbegynnes tidligst i 2027, innrømmer Rødts gruppeleder Eivor Evenrud, at resten av Rødts gruppe gjorde en feilvurdering da de sa ja.

Engasjementet blant beboere på Hylla og andre fra lokalmiljøet har vært stort de siste månedene.

— En skivebom

I en kommentar på siden til Facebook-gruppen Vi har støy nok - bygg lokk, skriver Evenrud at saken er preget av «forferdelig dårlig arbeid av Bane NOR». Hun skriver at voteringen fremstår «som en skivebom.»

Hun skriver at bystyret ble satt under tidspress og at dette tidspresset nå er borte fordi prosjektet er utsatt.

«Jeg tror et krav om at bystyret i sin budsjettbehandling om en måned opphever tidligere vedtak, er raskeste veien å gå for å starte på nytt», skriver Rødt-politikeren i facebookkommentaren.

— Veldig bra, Eivor

Videre i Facebook-tråden, skriver Hege Stensrud Høsøien, leder i Vålerenga Vel, at hun mener vedtaket må oppheves, og at saken må gis en grundig utredning og politisk behandling.

Hylla-beboer Håkon Wium Lie spør i den samme tråden Eivor Evenrud hvordan naboene nå skal gå fram for å få dette på voteringslisten.

«Send mail til alle i bystyret!» svarer Evenrud.

«Vi skriver!» svarer Hylla-beboer Mirjam Berg Abrahamsen.

Klagen på saksbehandlingen avvist av kommunen

Utspillet fra Evenrud kommer samme dag som plan- og bygningsetaten avviste klagen fra Vålerenga vel på etatens saksbehandling av reguleringsplanen. I sitt svar på klagen sier kommunen at de ikke kan se at de har gjort noen saksbehandlingsfeil.

Saken oversendes nå Statsforvalteren i Oslo og Viken for videre behandling.

Powered by Labrador CMS