Et tog kjører inn i Blixtunnelen på Oslo S ved en tidligere anledning.

Kulden ga nytt togkaos på Follobanen

Det ble forsinkelser og innstillinger på Follobanen grunnet strømproblemer i den mye omtalte Blixtunnelen mellom Oslo S og Ski.

Publisert

Bane Nor skrev tidligere på onsdag at det ville komme en ny oppdatering om situasjonen klokken 18.00. Senere på ettermiddagen ble dette tidspunktet skjøvet på, og ny oppdatering skulle komme klokken 03.00 natt til torsdag, men sent onsdag kveld er det klart at Follobanen vil være tilbake i normal drift igjen fra torsdag morgen klokken 04.00. 

Til Aftenposten opplyste Bane Nor at det var kulden som førte til problemer i Blixtunnelen. Den skandalerammede togstrekningen kostet rundt 37 milliarder kroner og gjenåpnet tidligere i år etter omfattende problemer.

Kulden førte til isdannelser inne i tunnelen, noe som førte til skader på infrastrukturen i det ene løpet. Dette skal ha skjedd rundt klokken 03.00 natt til onsdag. Togene gikk onsdag i det ene av de to løpene, men togtrafikken var kraftig redusert, og flere linjer var berørt.  

«Vi håper at det løses ganske kjapt, men vi må først finne årsaken. Foreløpig kan vi ikke si så mye om tidsaspektet», opplyste Bane Nor tidligere på dagen onsdag.

Powered by Labrador CMS