Den ekstraordinære båndtvangen gjelder fra og med lørdag 6. januar og inntil videre.

Ekstraordinær båndtvang innføres i Marka: – Kan bite og skade eller drepe viltet

Det innføres ekstraordinær båndtvang for hund av hensyn til viltet i Oslomarka. Båndtvangen gjelder fra og med lørdag 6. januar og inntil videre.

Publisert

Det er stor variasjon i mengden snø i Oslo, og mest er det i Marka. Store snømengder kan føre til problemer for dyrene. 

Hundeeiere må derfor nå være ekstra påpasselige med å ha kontroll på hundene sine. Derfor innfører Oslo kommune nå ekstraordinær båndtvang.

Kan bite, skade og drepe vilt

– Det er særlig rådyr som er sårbare for løse hunder om vinteren, men også for blant annet elg vil løse hunder kunne være et problem. Hunder kan bite og skade eller drepe viltet direkte, og jaging kan føre til så store påkjenninger at viltet bukker under av utmattelse og stress, skriver kommunen i en pressemelding.

Avgrensingen følger markagrensa, som i hovedsak følger grensen mellom tettbebyggelsen og skogen, med unntak av bl.a. i Sørkedalen og Maridalen.

Avgrensingen for båndtvang følger markagrensa.

I bånd eller inngjerdet

Kommunen har hjemmel i hundeloven til å innføre ekstraordinær båndtvang «under ekstraordinære forhold som gjør båndtvang påkrevd for å beskytte viltet». 

Den ekstraordinære båndtvangen vil bli opphevet når forholdene tilsier det, men senest 1. april, da ordinær båndtvang inntrer.

En rekke kommuner i Oslo-regionen har innført eller innfører dette nå. Båndtvangen innebærer at hunder skal holdes i bånd eller inngjerdet.Powered by Labrador CMS